Ayberk Pekcan

Doğum Yeri : Mersin
Doğum Tarihi :
22 Mayıs 1970
Eğitim :
Mersin Üniversitesi Tiyatro Bölümü
Ajans :
Icon Talent Menajerlik
Hakkında :
Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin'de geçirdi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Daha sonra İstanbul'da oyunculuk kariyerine başladı.
Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı adlı televizyon dizilerinde ana rollerde oynadı. 2010 yılında baş rolünde oynadığı Saç adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. 2012 yılında gösterime giren Aşk ve Devrim adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.
İlgili Filmler
mansuryildirim
13 Temmuz 2014 08:55saç ve kış uykusunda çok iyi performanslar göstermiş iyi bir oyuncu
Cevap YazHalil Güneşli
28 Ağustos 2008 08:12AYBERK PEKCAN 1970 MERSİN DOĞUMLUDUR. MERSİN ÜNİVERSİTESİ TİYATRO BÖLÜMÜNDE EĞİTİM ALMIŞTIR. İLK OLARAK ÇİCEK TAKSİDE YER ALAN OYUNCU ESAS ÇIKIŞINI YAPRAK DÖKÜMÜNDEKİ TALATLA YAPMIŞTIR.
Cevap YazHalil Güneşli
28 Haziran 2008 22:28psikolojik sorunlu insanları canlandırmakta hiç bir sorun çekeceğini tahmin etmediğim, sesi ile oyunculuğuna renk katan, saygıdeğer bir sanatçı
Cevap Yazemrahcakmak
27 Eylül 2007 20:22bir dilim ask ve körfez ateşinde cok güzel oynadı basarılı sinema ve tiyatro oyuncumuz
Cevap Yaztiiyatro1
30 Ağustos 2007 11:28Neredesiz Firuze filmindeki başarısı izlenmeye değerdi . Ayberk abinin filmdeki replikleri halaa .aklımdadır defalarca izledim çünkü süper bir oyunculuk sergilemişti. Ayberk abiye başarılar diyorum . ekranlarda daha çok görmek istiyorum kendisini, başarılarının devamını diliyorum.
Cevap Yazmetin gülce
12 Ekim 2006 02:25sanatçı iyi bir tv. dizi oyuncusu fakat böylesi yetenekleri asıl meslekleri olan er meydanı tiyatro sahnelerinde görmek biz seyircileri daha mutlu edecektir.Ayberk Pekcan\'ı hiç bir tiyatro eserinde göremedik henüz.
Cevap YazKaya Erdaş
14 Haziran 2006 17:40ayberk pekcan la parmak izinde oynadım çok başarılı ve şansız bir arkadaşım layık olduğu yerre henüz gelemediğine inanıyorum inşallah ıhlamurlar altındaki başarısını gerekli kişiler görür ve layık olduğu yere gelir
Cevap Yaz