Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti.
11 Haziran 2024

Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden oyuncu Murat Soydan, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir hastanede tedavi gören Soydan'dan gelen acı haber sevenlerini yasa boğdu. Ölüm haberini Mehveş Soydan sosyal medya hesabından "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullanarak duyurdu. 

Yeşilçam'a sayısız film ile adını altın harfler ile kazıyan Murat Soydan'a Allahtan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

Murat Soydan Kimdir?

Sporcu,oyuncu solist ; Rüçhan Tercan,sinema oyunculuğunda kullandığı Murat Soydan adıyla tanındı.Lüleburgaz'da doğdu.Gençlik yıllarında Lüleburgaz Spor'da futbol oynadı.İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi son sınıfından ayrıldı.Sanat yaşamına 1966 yılında Perde dergisinin düzenlediği Artist Yarışması'nda birinci seçilerek atıldı.İlk filmi olan,tarihi yapım "Kolsuz Kahraman" da rol aldı.Jön vasıflarını taşıyan yakışıklılığı ile kısa sürede baş rol oyuncusu olarak beyaz perdede yer aldı.1969 yılında bir süre ses sanatçısı olarak sahneye çıktı.Sonra sahne ve perdeden ayrılarak serbest mesleğe yöneldi.1978'de ara verdiği oyunculuğa 1982 yılında döndü.Film ve televizyon dizilerinde oyunculuğunu sürdürdü.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)