Türk Sineması’nın ‘Sultan’ı Türkan Şoray, Atatürk Kültür Merkezi’nde sevenleriyle unutulmaz bir gecede buluştu.
11 Haziran 2024

Türkan Şoray’ın, film müziklerinden oluşan ve Cemalettin Kömürcü liderliğindeki Net Sanat organizasyonuyla gerçekleşen “Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi” adlı konser, 35 kişilik senfoni orkestrasıyla sahneye taşındı. 220 filmde başrol oynayarak Dünya Guinness Rekorlar Kitabı’nda rekor sahibi olan Türkan Şoray, Sahneye çıkar çıkmaz salonu dolduran binlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Şoray ile izleyiciler arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Konser öncesi Türkan Şoray ‘’Karşımda şu an sevdiklerimi görüyorum.  Ne mutlu bugün burada olmak, sizlerle filmlerimi anımsamak, şarkıları birlikte dinleyecek olmak… Beni bu kadar güzel karşılamanızdan dolayı mutluluğumu tarif edecek kelime bulamıyorum.’’ diyerek seyircileri selamladı.

 ‘’Müzik ruhun gıdası, müziksiz bir dünya düşünemiyorum. Oynadığım filmlerin müzikleri hep çok güzel oldu. Bu gece benim için çok özel bir gece. Bugün muhteşem orkestrayla bu müzikleri beraber dinleyeceğiz.  Bu gecenin güzelliğini sinemaya borçluyum, yaşasın sinema diyorum. Bizleri bu akşam bir araya getiren sinema değil mi? Bu güzel buluşma için tekrar sinemaya, bana eşlik ettiğiniz ve mutluluğuma ortak olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek duygularını ifade eden Şoray, konser sonrası seyircilerin yoğun isteğiyle tekrar sahneye çıktı. Sanatçı ‘’Sevemedim Kara Gözlüm’’ şarkısına eşlik ettiği sırada ayakta alkışlandı. ‘’Sahneden inmek istemiyorum. Beraber bir şarkı daha söyleyelim” diyerek ‘’Dert Bende’’ şarkısını tüm konuklarla birlikte seslendirdi.

Gece, Mavi Eşarp, Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Bodrum Hakimi, Artık Sevmeyeceğim, Yılanı Öldürseler, Devlerin Aşkı, Sultan, Dert Bende, Azize gibi Şoray’ın unutulmaz film müzikleri ve filmlerden kesitlerin de yer aldığı görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Konserde, Şoray’ın efsane olmuş filmlerinin yanı sıra Çılgınlar (Romance of a Horsethief), Une Belle Historie gibi unutulmaz filmlerin müzikleri de seyirciyle buluştu.

Konserde Proje Koordinatörü ve Solist Melis Kızılaslan, Solist Hande Everes ve Zeynep Burcu Altınel, Orkestra Şefi ve Aranjörü Neyzen Özsarı, gitarist Mesut Turan olmak üzere 35 kişi yer aldı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)