Yorgos Lanthimos'un ''Zavallılar'' filmi 11 dalfa Oscar'a aday gösterildi.
24 Ocak 2024

Dünya prömiyerini 80’inci Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren ''Zavallılar'' oradan Altın Aslan ödülünü alarak ayrılmıştı. Komedi veya müzikal kategorisinde Altın Küre’den ‘En İyi Film’ ve Emma Stone’a da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran ‘Zavallılar’, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ gibi ana kategorilerde Oscar'a aday gösterilerek 11 dalda ödül için bu sene yarışacak filmler arasına girdi. 

En son filmini 5 yıl önce çeken Yorgos Lanthimos’un yeni filmi olan ''Zavallılar'', ülkemizde 9 Şubat’ta vizyona girecek. 

Alasdair Gray’in aynı adlı romanından uyarlanan ve Lanthimos’un eleştirmenlerce en iyi filmi olarak lanse edilen ‘Zavallılar’, başarılı bilim insanı Dr. Godwin Baxter tarafından öldükten sonra hayata döndürülen Bella Baxter’ın fantastik dönüşümünü anlatıyor. 

Modern ve özgün bir Frankenstein hikayesi olarak betimlenen filmin başrollerini Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe ve Ramy Youssef paylaşıyor. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)