Matteo Garrone’ye Venedik’te En İyi Yönetmen dahil 12 ödül kazandıran yeni filmi, ''Kaptan Benim'' pek yakında vizyonda olacak.
17 Ocak 2024

Gomorra, Dogman ve Pinocchio gibi başarılı filmlere imzasını atmış usta yönetmen Matteo Garrone’ye Venedik’te En İyi Yönetmen dahil 12 ödül kazandıran yeni filmi, ''Kaptan Benim'' pek yakında vizyonda olacak.

Zorlu bir yolculuk hikayesi anlatan filmde, dünyayı görüp rap yıldızı olmayı hayal eden iki delikanlının Senegal’den Avrupa’ya gidiş çabalarını anlatıyor. Giriştikleri zorlu bir yolculuk, tıpkı çağdaş bir Odisseia gibi amansız çölden Libya’daki işkence dolu ceza kamplarına, oradan da uçsuz bucaksız açık denize uzanıyor.

Film aynı zamanda İtalya’nın Oscar adayı oldu. 2024 yılı Oscar Ödülleri En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışacak olan filmin senaryosu, bu çileyi çekmiş göçmenlerle görüşerek oluşturuldu ve vardıktan sonra değil, yol boyu başlarına gelenleri onların bakış açısıyla yansıtıyor.

Venedik’teki ödül töreninde Matteo Garrone mikrofonu hikâyenin esin kaynağı aktivist Kouassi Pli Adama Mamadou’ya verdi; Mamadou ödülü “ulaşamayanlara” adadı.

Matteo Garrone'nin hem yönetmenliğini yaptığı hemde senaryosunu kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawagodo, Hichem Yacoubi, Doudou Sagna, Seydou Khady Sy gibi isimler yer alıyor.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)