Yeşilçam'ın usta yönetmeni, Türk sinemasına yıllarını veren ünlü rejisör Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti.
13 Aralık 2023

Yeşilçam'ın usta yönetmeni, Türk sinemasına yıllarını veren ünlü rejisör Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti. Zafer Algöz, usta yönetmenin ölümünü sosyal medyadan duyurdu. Kovid 19 teşhisi ile hastanede olan Atadeniz, ciğerlerine inen enfeksiyon yüzünden yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Türk sineması bu yıl acı kayıplarına birini daha ekledi... 91 yaşında hayata gözlerini yuman Yılmaz Atadeniz'in cenazesi Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedilecek.

Sinematürk ve Fanatik Film ailesi olarak Allah'tan rahmet tüm sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyoruz. 

Yılmaz Atadeniz Kimdir?

İlk ve orta öğrenimini Bebek ve Gazi Osman Paşa okullarında tamamlayan Atadeniz,  İstanbul Kabataş Lisesi'ni bitirdikten sonra 1951de ağabeyi Orhan Atadeniz'in teşvikiyle tekniker olarak sinemaya girdi. Kurgucu olarak mesleğinde büyük başarı sağladı. Faruk Kenç, Atıf Yılmaz, Nejat Saydam ve Sırrı Gültekin'le çalıştı. 1963'de "Yedi Kocalı Hürmüz" filmiyle yönetmenliğe başladı. Amerikan serüvenleri türünde ucuz bütçeli filmlerin yapımını üstlendi. Sine-İş Sendikası başkanlığını yaptı. 1967 yılında "Atadeniz Film" şirketini kurup yapımcılığa başladı. "İstanbul Göklerde", "Türk Hava Meydanları" ve "Telgrafçılar" adlı belgeselleri çekti. 1992'de "Polis" ve Lazaryum" adlı TV dizilerini yönetti. 1963 - 1994 yılları arasında çevirdiği film saysı 92 dir.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)