Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay'ın unutulmaz eseri "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak," ölüm yıl dönümü anısına tekrar izleyiciyle buluşuyor.
01 Aralık 2023

Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay'ın unutulmaz eseri "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak," ölüm yıl dönümü anısına tekrar izleyiciyle buluşuyor. 2004 yapımı  kült film, 20 yıl sonra D-Smart ekranlarında Türk sineması tutkunlarıyla buluştu.

Uluçay'ın çocukluğundan ilham alarak çektiği ilk uzun metrajlı filmi Türk sinemasının özel yapımlarından biri olarak öne çıkıyor. Henüz 54 yaşındayken kaybettiğimiz yetenekli yönetmen Ahmet Uluçay'ın hayatından izler taşıyan film, onun sinemaya olan tutkusunu ve mücadelesini ekranlara taşıyor.

"Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak," iki genç çocuğun, Recep ve Mehmet'in hikayesini anlatıyor. Gündüzleri kasabada çalışırken geceleri evlerinin ahırında film projeksiyon makinası yapmaya çalışan bu azimli çocuklar, hayallerini gerçekleştirmek için mücadele verirken Recep’in Nihal’e aşık olması, filmi daha da dokunaklı hale getiriyor. Hüzünlü ama umut dolu anlatımıyla film, Türk sinemasının kalbinde özel bir yer edinmiş durumda.

D-Smart ve D-Smart GO ekranlarında 30 Kasım'da izleyiciyle buluşacak olan "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak," Ahmet Uluçay'ın sinema tutkusunu bir kez daha hissetmek isteyenleri nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)