Sinema dünyasınca merakla beklenen "Arap Kadri ve Tarzan" filmi için sıra dışı bir prodüksiyon detayı gün yüzüne çıktı.
01 Aralık 2023

Sinema dünyasınca merakla beklenen "Arap Kadri ve Tarzan" filmi için sıra dışı bir prodüksiyon detayı gün yüzüne çıktı. İstanbul'a yakın bir ormanda gerçekleştirilen çekimler için özel olarak inşaa edilen devasa köy, izleyicilere orman havasının doğallığını gerçeğine olabildiğince yakın şekilde sunmayı hedefliyor. Bu heyecan verici projenin ardında, büyük bir emek ve özenle tasarlanan köyde çekilen sahnelerin izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacağı bir gerçek.

Doğaya zarar verilmemesi adına özenle tasarlanan ve üç aylık bir süreçte hayata geçirilen köy, film için özel bir çalışma ile oluşturuldu. Arap Kadri ve Tarzan karakterlerinin hikayesine uygun olarak tasarlanan köyde, tüm detaylar özel boyalar ve el işçiliğiyle özenle hazırlandı. İstanbul dışındaki ormanın doğal dokusuna uyum sağlayan köyde kullanılan malzemeler, çevreye duyarlı bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.

Sanat yönetmeni Uğur Oktan'ın liderliğinde çalışan 25 kişilik dekor ekibi, altı taş ustası, dört farklı ressam ve dört kostüm ekibi, film için özel olarak tasarlanan köyde eğlenceli ve yaratıcı bir projeye imza atıldı. Köyde kullanılan otantik saman malzemesi ise İzmir'den özel olarak getirilerek film için özel bir dokunuş sağlandı.

"Arap Kadri ve Tarzan," 70 ve 80'li yıllarda Fırt Dergisi'nde yayınlanan ünlü karikatürlerin sinemaya uyarlanması ile birlikte nostaljik bir hava taşıyor. Yetişkinler ve çocuklar için keyifli bir izleme deneyimi sunan film, Tekin Aral'ın yazdığı, Latif Demirci'nin çizimleriyle hayat bulan unutulmaz karakterleri beyazperdeye taşıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu, Eda Özel, Yaşar Karakulak, Neslihan Yeldan ve Sinan Bengier'in başrollerini üstlendiği "Arap Kadri ve Tarzan" filminin yapımcılığını PH7, DMC ve NetD üstlenirken, senaryosunu Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen kaleme aldı. Emre Kavuk'un yönetmen koltuğunda oturduğu film, 15 Aralık'tan itibaren sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin ilginç konusu ise ormanda yaşayan halkın karşılaştığı susuzluk sorununu ele alıyor. Arap Kadri ve Tarzan karakterleri arasındaki liderlik çatışmasının komik bir hikayeye dönüştüğü film, doğa ve şehir yaşamının çarpıcı bir karşılaştırmasını sunacak. İzleyicilere hem güldürecek hem de düşündürecek olan "Arap Kadri ve Tarzan," 15 Aralık'tan itibaren sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)