13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tanıtım toplantısı 26 Ekim 2023 Perşembe günü Metrohan da yapıldı.
27 Ekim 2023

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin heyecan verici tanıtım etkinliği, 26 Ekim 2023 Perşembe günü, renkli bir atmosfer içinde Metrohan'da gerçekleşti. Festivalin önde gelen isimlerinden Festival Başkanı Adem Sözüer, katılımcılara hitap ederek etkinliği başlattı. Ardından, festivale yön veren isimlerden Festival Direktörü Bengi Semerci, festivale ve gösterilecek filmlere dair detayları içeren görsel bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Bengi Semerci

Prof. Dr. Adem Sözüer

Semerci'nin kusursuz anlatımı ve etkileyici sunumu, festivale katılacak sanatseverleri heyecanlandırdı ve beklentileri yükseltti. festivalin zengin içeriği, çeşitli film gösterimleri ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Festivalin kültürel zenginliği ve suç-ceza temasına odaklanan nitelikli film seçkisi, katılımcılara unutulmaz bir sinema deneyimi vadediyor.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak. 

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda 10 film yarışacak

Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması ikinci yılında

Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. 

Akademik program ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak.

Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı; her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri bir araya gelecek. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 - 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 - 19.00 - 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 25 TL'ye bilet alabilecek. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)