Pera Film 2023 ''Uğrak''adını taşıyan film programı belli oldu
27 Ocak 2023

Pera Film ''Uğrak'' film seçkisi ile İstanbul'un set, dekor, ana karakter oolarak işleyen filmleri 2023'ün ilk film programı ile buluşturuyor. Pera müzesinde sergilenen ''Zamane İstanbulları'' sergisi kapsamında düzenlenen ''Uğrak'' 31 Ocak tarihinden itibaren izleyiciler ile buluşacak.

''Uğrak'' film programında 4 farklı yönetmenin imzasını taşıyan filmler gösterilecek.

Alain Robbe-Grillet 'in ''Ölümsüz Kadın'' 1963 yapımı filmi ilk yönetmenlik denemesi. Film, İstanbulu ziyaret eden bir Fransız'in gizemli bir kadınla tanışmasını ve peşinden gitmesi ile gerçekleşen olayları konu ediniyor. Film tabiki İstanbulun büyülü atmosferinde geçiyor.

Merlyn Solakhan İstanbul doğumlu bir yönetmen olarak 1983 yapımı ''Şehir'' ve 1984 yapımı ''Tekerleme'' filmleri ile seçkide.

Mika Kaurismaki 1991 yapımı ''Zombi ve Hayalet Tren'' filmi ile İstanbul ve Helsinki arasında genç bir müzisyen olan Zombi'nin trajikomik hikayesini anlatıyor.

Maurice Pialat Türkiye'nin tarihine ve insanlarına ithaf etttiği ''Türkiye Günceleri'' 5 kısa filmden oluşan serisini izleyici ile buluşturuyor.

''Uğrak'' 31 Ocak - 26 Şubat tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumunda...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)