Belgin Doruk ve Özdemir Birsel Evliliği Başlangıcı olan Film ''Yeşil Köşkün Lambası''
19 Ocak 2023

İlk evliliği ile umduğu mutluluğu bulamayan Küçük Hanımefendi ''Belgin Doruk'' küçük yaşta evlenip anne olmuştu  İlk eşi Faruk Kenç'den Gül isminde bir kızı oldu ancak bu evlilik 4 yıl sürdü. Boşanmalarının üzerinden 3 yıl sonra, 7 Mayıs 1961 senesinde yakın dostlarının da bulunduğu bir nikah merasimi ile dünya evine giren Belgin Doruk ve Özdemir Birsel çifti 1995 senesinde Belgin Doruğun vefatına kadar mutlu bir birliktelik sürmüşlerdir. Bu evlikten Aydın isminde bir oğlu oldu.

Özdemir Birsel 1929 senesinde İzmir'de Karşıyakada doğmuş. 1935 yılında ise ailecek İstanbula yerleşmişlerdir. Galatasaray Lisesi mezunudur. Hayata atıldıktan sonra Uzaktan Türk Sinemasını takip etmeye başlamış ve 1953 yılında bir şirket kurarak filmciliğe ilk büyük adımlarından birini atmıştır. Aydında kendilerine ait çiftlikte avcılık ve binicilik ile ilgilenmiş tabiat tutkunuydu.

1960 Yılında Özdemşir Birsel'in yapımcılığını yaptığı Nejat Saydam'ın senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmenliğini yaptığı ''Yeşil Köşkün Lambası'' filminde tanışan başarılı ikili sinema sektöründe ki kariyerlerine beraber devam ettiler. Ancak Belgin Doruk hamileliklerinden sonra aldığı kilolar ile baş edemeyince hem psikolojisi hemde sağlığı etkilendi ve yeşilçam kariyerinde bir düşüş dönemi yaşadı.

İşte bu ikilinin tanışmalarına vesile olan film Yeşil Köşkün Lambası...

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)