Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri olmadan önce o bir öğretmendi işte ''Şener Şen''in en iyi filmleri
09 Ocak 2023

Malazgirt'in Fenek köyünde ilkokul öğretmenliği yaparken Türkiyen'nin en başarılı ve sevilen oyuncularından biri olan Şener Şen, sinema kariyerine 50 den fazla film ve birçok ödül sığdırdı. Şener Şen'in en iyi filmlerinden bazılarını sizin için derledik.

APTAL ŞAMPİYON

1975 yapımı olan yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı bu komedi filmi'nde Şener Şen ünlü bir çinli dövüşçünün yerine geçer ve olarlar birbirini takip eder.

 
KABADAYI
 
Ömer Vargı'nın yönetmenliğini yaptığı 2007 yapımı ''Kabadayı'' filmi 2000 sonrası en başarılı filmlerinden birtanesi. Filmde Şener Şen artık kendi halinde yaşayan zamanında nam salmış eski bir kabadayıyı canlandırıyor. Ve Ali Osman'ın (Şener Şen) oğlu için nasıl yeniden savaştığını izlyoruz.
 
 
AV MEVSİMİ
 
Yavuz Turgul'un yönetmenliğini yaptığı 2010 yapımı ''Av Mevsimi''nde Şener Şen'e Cem Yılmaz, Okan Yalabık, Çetin Tekindor, Melisa Sözen gibi birçok başarılı oyuncu eşlik ediyor. Avcı lakaplı efsaneleşmiş bir polisi canlandıran Şener Şen, Deli İdris lakaplı bir polisi canlandıran Cem Yılmaz ile beraber öldürülen genç bir kızın cinayetini çözmeye çalışırlar.
 
 
EŞKIYA
 
Yavuz Turgul yönetmenliğini yaptığı 1996 yapımı Şener Şen ile birlikte efsaneleşmiş filmi en bilinen ve e başarılı filmlerinden birtanesi. 35 yıl önce Cudi dağlarında jandarma tarafından yakalanan eşkıyaların çoğu hastalıktan ve hesaplaşmalardan dolayı ölmüşlerdir fakar biri hariç Baran (Şener Şen) ve Hapiste tanıştığı Cumali ile hapise girmesine vesile olan kişiden öç almaya gider.
 
 
ÇİÇEK ABBAS
 
Sinan Çetin'in 1982 yılında yönetmenliğini yaptığı Çiçek Abbas Şener Şen ve İlyas Salman'ı bir araya getiren en başarılı yeşilçam filmlerinden. Düzenbaz Şakir'e  (Şener Şen) minibüs satın alma hayaliyle para biriktiren Abbas (İlyas Salman)  rakip olur. Filmde ikili  arasında ki eğlenceli çekişmeyi izliyoruz.
 
 
 
ZÜĞÜRT AĞA
 
1985 Yavuz Turgul imzalı film  1986 yılında Antalya Film Festivali , İstanbul Film Festivalii'nden en iyi senaryo , en iyi kadın oyuncu ve en iyi film ödüllerine layık görülmüştür. Haraptar adlı köyün haşmetli ağası (Şener Şen), her gün yeni bir kan isteyen babası Abdo'yla yaşadığı yörede egemenliğini sürdürürken her şey tersine gelişir. Yanaşmalarının küçük kızıyla gerdeğe giren baba, yaşamını yitirir. Köylüler ağanın ürünlerini çalıp satarlar. Kuraklık nedeniyle topraklarını da baraj yapmak isteyen politikacılara satarak kendini kente atan ağa, burada da tutunamayacaktır. Karısına varıncaya kadar herkesin terk ettiği ağaya sadık kalan yalnızca yanaşmanın kızı Kiraz'dır.
 

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)