“Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmi, 23 Aralık’ta izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.
11 Kasım 2022

 Kökleri binlerce yıllık Anadolu ve Abdallık geleneğine dayanan, köklerinden beslenirken yaşadıklarını sazına ve sözüne katan halk ozanı Neşet Ertaş, insana dair duyguları sevgiyi, saygıyı, hasreti, adaleti, hoşgörüyü, eşitliği, kardeşliği, sevinçleri, acıları türkülerinde milyonlarla buluşturdu.

Çekmediği derdin türküsünü söylemeyen, yarısı gurbette geçen küskün ömründe söylediğini yaşamış, yaşadığını söylemiş usta sanatçı Neşet Ertaş; kendine has üslubu ve tavrıyla gönülleri fethetmişti. UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak kabul edilip sazı, sözü ve ünü sınırlarımızın ötesine yayılan sanatçı; kendine özgü ifadesi, tınısı, güçlü tekniğiyle mükemmeliyete ulaşmış ve günümüzde hala aşılamamış saz ustası olarak kalplerdeki yerini koruyor.

İşte bu ders niteliğinde başarılarla, inişler ve çıkışlarla, sonsuz sevgi ve acılarla bezenmiş yaşamı anlatan “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filminden vizyon öncesi son fragmanı yayınlandı.

 

 “Vay Dünya Vay”

Aşık Meftuni Topçu ve Ramazan Bağgül’ün birlikte çalıp söyledikleri, halk ozanı Sadık Doğanay’ın “Vay Dünya Vay” isimli türküsü fragmana eşlik ediyor.

Dijital Sanatlar’ın yapımcılığını üstlendiği; Prof. Erol Parlak’ın merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın onayı ve resmî muvafakatiyle kaleme aldığı “Garip Bülbül Neşet Ertaş” isimli iki ciltlik kitabından uyarlanan ve kitapla aynı ismi taşıyan filmi Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki birlikte yönetti.

CGV Mars Dağıtım aracılığıyla 23 Aralık’ta vizyona girecek filmde Neşet Ertaş’ı Ramazan Bağgülgençliğini Bektaş Dolu canlandırırken başarılı müzisyen Zara, Neşet Ertaş’ın annesi rolünde...

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)