Oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın yeni filmi ''Sabırsızlık Zamanı'' 18 Kasım'da Sinemalarda izleyici ile buluşacak.
08 Kasım 2022

Oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın yazıp yönettiği, dünya prömiyerini Varşova Uluslararası Film Festivalinde yapan filmi Sabırsızlık Zamanı”, 18 Kasım Cuma günü vizyona giriyor.  Mirza Zarg, Mirhat Zarg, İştar Gökseven, Pelin Batu, Feride Çetin, Ali Seçkiner Alıcı ve Rıza Sönmezin başrollerinde yer aldığı ‘Sabırsızlık Zamanı’, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesini anlatıyor.

Asasız Musa ve Yaşar Kemal Efsanesi filmleriyle adından söz ettiren Aydın Orak’ın yönetmenliğini üstlendiği üçüncü filmi Sabırsızlık Zamanı, 26. Sofya Uluslararası Film Festivali Ana Yarışma’ya seçilerek resmi seçkide yer alan tek Türk filmi oldu ve Glasgow Film Festivali’nde ise Birleşik Krallık’taki ilk gösterimini gerçekleştirdi. Türkiye prömiyerini 9. Boğaziçi Film Festivali’nde yapan film ayrıca Berlinale, Ankara Uluslararası Film Festivali, Antakya Uluslararası Film Festivali, Balkan Panorama Film Festivali, D’A Film Festivali (İspanya) ile Frankfurt Uluslararası Türk Filmleri Festivalleri’nde başarıyla gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, iki yıl evvel Diyarbakır’da çekilen Sabırsızlık Zamanı, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Forum Work in Progress Platformu’ndan En İyi Film Ödülü ve Başka Sinema Dağıtım Ödülü olmak üzere iki ödülle ayrılmıştı. Yine Antakya Uluslararası Film Festivali’nde Seyirci Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu - Pelin Batu Ödülleri’ni de almıştı.

 

Büyüklerin Ördüğü Duvarlara Direnen Sabırsız Çocukların Hikayesi

Sabırsızlık Zamanı, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesidir. Okulda karşılarına çıkan havuz problemleriyle başı dertte olan bu iki kardeş için, havuz gerçek yaşamlarında da bir takıntı haline gelir. Denkleştirdikleri parayla plastik havuz alıp içine girmeleri onları tatmin etmez. “Neden zenginler gerçek havuza giriyor da biz sahte havuza giriyoruz?” sorusu önünü alamadıkları bir hırsa dönüşmüştür. Yaptıkları planı devreye sokar ve lüks siteye girmeyi başarırlar. Havuzun bir ucunda elinde copla güvenlik görevlisi, diğer ucunda iki kardeş. Ne pahasına olursa olsun o havuza girilecek, fakat unuttukları bir şey var…

 

Türkiye - Avustralya ortak yapımı olan film Sabırsızlık Zamanı, yurtiçi ve yurt dışında yaptığı festival yolculuğunun ardından vizyonda izleyicisiyle buluşacak. Başka Sinema’nın dağıtımcılığını üstlendiği filmin uluslararası temsilciliği Intramovies ve Türkiye temsilciliği ise Famelog Content tarafından yürütülüyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)