Narperi’nin Bileziği belgeseli bu yıl 11 -23 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek 17. Boston Türk Filmleri Festivali’nde
02 Kasım 2022

Jale İncekol'un yönetmenliğini yaptığı belgesel 17. Boston Türk Filmleri  Festivali’nde belgesel dalında finalist olarak yer alıyor. Narperi'nin Bileziği belgeseli ilk gösterimini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapmıştı. 

17. Boston Türk Filmleri  Festivali’nde ise belgesel dalında 11 film yarışacak.

Altın bilezik: meslek

Narperi’nin Bileziği dökümanter drama türünde bir film. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde yaşayan, öğrenimine devam edememiş, mesleği ve geliri olmayan kadınlara, gelir getirecek bir beceri kazandırma düşüncesiyle açılan bez bebek yapım atölyesini konu alan film, kadınların yaşadığı değişimi masalsı bir dille anlatıyor. Atölye Denizli Soroptimist Kulübü ve Bozkurt Belediyesi’nin paydaşlığında kadınlara destek veriyor.

Film bir yandan klasik masal imgesinin dışına çıkıyor, masallarda erkeğe yakıştırılan ‘at, avrat, silah’ üçlüsündeki atı kadının ulaşım aracı haline getiriyor. Öyle ki Narperi’nın Bileziği masalındaki kadın terzilik yaparak kazandığı parayla at satın alıp, çevre köylere dolaşmaya gidiyor. Ayrıca, masaldaki iki kadın karakterin hayali, beyaz atlı prensle evlenmek değil, dünyayı gezmek olarak öne çıkıyor. Burada terzilik özgüveni ve mutluluğu arttıran, kadının istediği kararları vermesine olanak sağlayan bir altın bilezik, meslek olarak sunuluyor.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)