70’lerde Yeşilçamda fiziksel görünüm önemlidir tabiî ki de. Delikanlı yakışıklı , başrol oyuncusu bayan güzel olmalıdır. Film izlemeye gelen sinemaseverler aşık olmalı hayran kalmalıdır başrol oyuncularına.
24 Ocak 2015

70'lerde Yeşilçamda fiziksel görünüm önemlidir tabiî ki de. Delikanlı yakışıklı , başrol oyuncusu bayan güzel olmalıdır. Film izlemeye gelen sinemaseverler aşık olmalı hayran kalmalıdır başrol oyuncularına.

Görünümlerının yanı sıra seyırcıye ünlülerı sevdıren bır olgu da seslerıdır. Film ıcınde kı seslerı güzel olmalı ses tonu,vurgusu,gülmesi,ağlaması etkılemelidır izleyenlerı.

Bir çok emektarımızda ve yeni nesıl oyuncumuzda ses yönetımı ve ses tonu çoğu zaman yardıma ihtiyaç duymustur. Bayan oyuncularımız için yardıma koşan isim Jeyan Mahfi Tözüm olmuştur.

Bir çok bayan oyuncumuzu seslendırmıs onlarla sesi bütünleşmiştir. Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Fatma Girik, Emel Sayın bunlardan bir kaçıdır. 6 ağustos 1931'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Jeyan ismini babası Necdet Mahfi Ayral kimsede olmayan isim olarak koymuştur. İlk kez 8 yaşında seslendırme yapmış bu zamana kadar mikrofonun başından ayrılmamıstır.

Röportajlarında bır çok kişiyi seslendırmesıne rağmen hak ettıgı ilgiyi görmedıgını ve sanatcıların kendısını aramadıgını her zaman belirtmıstır.

Günlük hayatında Aaa sesi tıpkı Türkan şoray gibi dediklerınde kızmıs hayır onun sesı değil benım sesım dıye tepkı göstermıstır. Onun seslendırmelerıyle bırcok ünlü ödül alırken onu bır iki başrol oyuncusundan harıc arayan soran ya da teşekkur eden olmamıstır.

Sesini çok iyi kullanan sanatçı,sinema filmlerıni bırakmış ve eşi usta seslendırmen ve tiyatrocu Rauf Tüzüml'e beraber tiyatroya devam etme karar vermiştir. Ama eşiyle bırlıkte dublajdan vazgeçmemiştir. 

Eleştirmiştir zaman zaman yeni nesıl dublaj sanatçılarını ,spikerlerı. Tonlamayı, seslendırmeyi düzgün yapamadıklarını söylemiştir. İnsanları basit konumsa yöntemlerıyle baş başa bıraktıkları için kızmıstır. Çunku kendısı şu an bıle o dublaj sanatcılarının hem ustasıdır hemde onlara öğretecek cok şeyı vardır. Usta tıyatrocuya uzun ömürler dılerım.

                                                                                                            

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)