Türkiye TV İçerik Alım&Satım Profesyonelleri Röportajları Serisi kapsamında, Sibel Ozorhon (Calinos Ent.) ile 10 soruda TV İçerik Pazari Röportajı 1- Türkiye’nin en önemli dağıtım firmalarından biri olan Calinos’un İş geliştirme direktörü olarak kendinizden biraz bahsedebilir misiniz? Calinos Entertainment’ı biraz anlatabilir misiniz? 2- Calinos daha çok hangi Türk içeriklerini dağıtıyor? İçerik türleri olarak odaklandığınız özel alanlar var mı?* 3- Türkiye, ürettiği içeriklerle Dünya çapında bir oyuncu oldu. Türk drama içeriklerinin, dış pazarların izleyicisini bu kadar kuvvetli yakalamasının nasıl bir sosyolojik nedeni olabilir? 4- Önümüzdeki dönemlerde de drama içeriklerinin bu ivmeyi sürdürebileceğini düşünüyor musunuz? 5- Türk dizilerinin daha iyi tanıtılması için neler yapılabilir? 6- Drama-dizi ihracatı dışında, hangi yeni içerik türleri, Türk içerik pazarı için gelecek vadediyor? Ortak üretimler için ne düşünüyorsunuz? Ortak üreticiler neye ihtiyaç duyuyorlar ve kendilerine neyi sağlamak istiyorlar? 7- Türkiyede’ki diğer sektörlere içerik-dizi sektörünün nasıl bir katkısı oldu? Calinos olarak, digital medyadaki yeni alım-satım projelerinizden bahsedebilir misiniz? 8- Calinos’un içerik alımı yaparken en önem verdiği üç şey ve pazarlarda karşılaştığı en önemli alım kriterleri nelerdir? 2013-2014 sezonunda hangi projeleri aldığınızı ve bunlarda nasıl başarı sağladığınızı anlatabilir misiniz? 9- Bizimle paylaşmak istediğiniz bir başarı hikayesi var mı? Türk Sinema-tv sektörünün üyelerine, yapımcılarına, üreticilerine söylemek istediğiniz birşey var mı? 10- Ortadoğu’da alım-satımlarla ilgili yeni kararlar alınıyor, yeni hareketlenmeler oluyor. Siz, bu yeni hareket biçimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Türk filmlerinin yakaladığı başarıyı Türk dizilerinde göremememizin sebebi nedir? Sizce, bunun önüne nasıl geçilebilir?*
25 Mart 2014

Sinematürk Türkiye TV İçerik Alım & Satım Profesyonelleri Röportajları Serisi kapsamında, Sibel Ozorhon (Calinos Ent.) ile 10 soruda TV İçerik Pazarını konuştuk. 


 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)