Cemil

(21 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Melih Gülgen Melih Gülgen
Ülke: türkiye
Oyuncular: Adnan Uygur, Diler Saraç, Nurettin Erişen, Alev Altın, Mehmet Uğur, Altan Günbay, İhsan Gedik, Özcan Özgür, Deniz Erkanat, Yüksel Gözen Devamını Gör...
Konusu : Komiser Cemil devriye gezerken aldığı ihbar sonucu kumsalda genç bir kızın cesedini bulur. Arkadaşı Ahmet ile beraber kızının otopsisinde tanıştığı babası emekli subay Tahsinden etkilenen Cemil, kızının katillerinin bulunması için gerekli operasyonlara başlar. Yaptığı araştırmalar onu yurtdışıyla da bağlantılı olan bir uyuşturucu şebekesine götürür. Tahsinde kendi çabalarıyla adamların izini bulur, çatışmaya girer, bu sırada Cemil ve Ahmet olay yerine gelir.
Kurgu
Sanat Yönetmeni
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Kamera Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Ses Ekibi
AlınYazısı
15 Mart 2017 09:53CEMİL; Sahibi olduğu Kutsal mesleği’nin şerefli, onurlu bir o kadarda gururlu bir memurudur. Asil ve gerçekçi bir adam. Belinde taşıdığı silahın ve cebinde sakladığı polis kimliği’nin gerçek savunucusu. Haksızlığa adaletsizliğe Yumruk sallayan içinde yanardağlar patlayan KOMiSER CEMİL. Değişmiş bir dünyanın içinde. Şereften ve merhametten yoksun, insanları canlı canlı yok edenlere karşı tek bir bütündür O. Batının hakimiyetini kurmak istediği vatan topraklarında gençliğin ve çaresiz canlıların birer birer heba oluşu onun en çok korktuğu ve hepsinin intikamını bir çırpıda almak isteyen biridir KOMİSER CEMİL. Ona verilmiş olunan bu kutsal mesleğin gereğini yerine getirmek için didinen Şerefli bir Polistir. Ufak yaşta uyuşturucu illetinin batağına düşen masum insanlara baktığı o sahne herşeyi anlatmaya yeterdir. Arkada çalan Cem Karaca şarkısı ile süslenmiş olan bu bakış sahnesi, bitmişliğin ve umutsuzluğun yansıttığı anlamlı bir sahneydi. Yönetmenlik Koltuğunda kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Melih Gülgen var. Cüneyt Arkın’ı her iki filmde de Toron Karacaoğlu seslendirmiş. Bence yerinde bir seçim olmuş. Dönemin ülkesinde böyle bir senaryo ile böyle bir film çekmek cesarettir. Yakaladığı ve ağına takılan suçluları olay üstünde tevkif eden CEMİL, sigaran varmı deyip Yaşamış pisliğine karşı bir nebze teselli olsun diye dumanı içine çeker ve diğer nefesi suçluya sunar. Toplum bozuk ve düzen kötü, zorluklar girdabında çırpınanlar Cemil’e göre suçlu değil asıl suçlu olanlar suça itilenlerin arkasında duran bu suçtan keyif çatan görünmeyen Büyük Patronlardır. Film yönünü ağırlıklı olarak Uyuşturucu illetine çekmiştir . Keyif ve şehvet verici maddeler ile kendini kaybedip bi kaç dakika zevk yaşayan, patronların düzenlediği seks partilerinde dejenere olup öz yaşantılarını unutan zavallı gencecik masum insanlar. Hınç ve Babacan filmlerinde olduğu gibi. Cemil’in Kendine has bir yöntemi candan yaklaşımı ve topluma sürekli kucak açan suça itilmiş olanı yine topluma kazandırmak için çabalayan bir polistir. Cüneyt ARKIN yine yaşayarak oynamış. Ve Cemil’in finali Cemil Dönüyor filmine kapı açmıştır.
Cevap Yazbysiirtli56
10 Mart 2016 02:20mükemmel bir film olduğu seri olarak devam etmesinden de anlaşılıyor fakat hiçbiri bu film gibi başarılı olamadı pek.zamanında birçok kişiye polisliği sevdirmiş nadir filmlerden
Cevap YazCaligula83ersin
1 Ağustos 2014 02:06Bi türlü kesintisiz izleyemedim. Bi DVD'ye ciksada rahat etsem diye düsündüm, müthis bir polisiye. Amerikayi karaliyan bir Film, ama bu ufak konuyu bir köseye at dimizda, cok yüksek kalitede bir macera filmi bizi bekliyor. Baya saglam dövüs sahneleri var.
Cevap Yaz0k3v1n0
10 Aralık 2010 19:26Bir ülkede polis, çirkin ve kötü oldu mu o ülkede hiçbir şey güzel olamaz. Bir ülkede halk polisine güvenmedi mi reis-i cumhuruna bile güvenmez.
Cevap Yazoğuzzz
26 Eylül 2010 17:17cüneyt arkının polisiye filmleri mükkemel, cemil , akrep yuvası cemil geri dönüyor kanun adamı gibi
Cevap Yazkariz_ma_35
22 Şubat 2010 23:36Süper bir film Cüneyt Arkının devleştiği filmlerden biridir özellikle yüksel gözenle olan kavgaları tartışmaları süperdir bu filmde
Cevap Yaz