Dünya prömiyerini Talinn’de gerçekleştiren ''İsimsiz Eserler Mezarlığı'' Los Angeles’ta, dünyanın en prestijli bağımsız film festivallerinden biri olan “Slamdance”te yer alıyor.
16 Şubat 2026

Melik Kuru’nun yazıp yönettiği ''İsimsiz Eserler Mezarlığı'', Los Angeles’ta dünyanın en prestijli bağımsız film festivallerinden biri olan Slamdance Film Festivali'nde Uzun Metraj Kurmaca kategorisinde yaklaşık 10.000 başvuru arasından seçilen 33 filmden biri olarak yarışıyor. 

Filmin başrollerini 42. İstanbul Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Manolya Maya ile Ekremcan Aslandağ paylaşırken, onlara Tuğrul Tülek, Tülin Özen ve Emrah Özdemir gibi usta isimler eşlik ediyor.

Filmde, kirasını ödeyemedikleri evlerinden atılmak üzere olan idealist fotoğrafçı Aslı ile umursamaz ev arkadaşı Murat, genç kadının ilk defa görücüye çıkacak fotoğraflarından para kazanma umuduyla İstanbul’un çetrefilli sanat dünyasında sürükleyici bir maceraya atılıyor.

1995 yılında, bağımsız filmcilere yeni fırsatlar sunmak ve önlerini açmak amacıyla yine bağımsız filmciler tarafından kurulan Slamdance Film Festivali, bu yıl 32. kez 19–25 Şubat 2026 tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenecek.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)