FİLMİN KONUSU
Çoban Mustafa ile Ayşe birbirlerini sevmektedir. Ama Ayşe'nin babası kızını yörenin en zengini olan Ahmet Bey'e vermek ister. Mustafa ile Ayşe kaçamazlar ve birbirlerinin olurlar. Mustafa düğün günü Ayşe'yi kaçırır, Ahmet Bey'e karşı koyar. Ahmet Bey ise Mustafa'nın ailesini öldürtür. Bir yolunu bul...  Devamını OkuDevamını Gizle
 YORUMLAR  (9)
2000 karakter kaldı
caner
5 yıl önce
Ses o kadar iyi değil. Yine de seyrettim. Ara ara bakamadığım yerler de oldu. Polis, asker filan pek yok gibi, köy yaşamındaki durumu gösteriyor. Birlikte kaçıyorlar; kadın orda hayallerini anlatıyor salıncak, kuyu kazma filan. Tatlı hayallermiş. O yıllarda bomboş her yer, istediği yerde ev, yaşam kurabiliyorlar. Köylünün de, askerin de elinde kırbaç var. O da ilginç. Istanbul'dan korunuyormuş o ağa. O zaman anladım cumhuriyet değil de, osmanlı zamanını anlatıyormuş. Fatma girik de yan roldeki oyuncuymuş. Suzan avcı da 20 yaşındaymış. Çok genç. Sonrasındaki filmlerde çok fazla örneği olacak bir klişenin başlangıcı bu filmde ilk kez olmuş herhalde. Kanun karşıtının oğlu, polis/asker olur ve babasıyla karşılaşır birbirini tanımadan 2 taraf da. Oysa ki bebeği teslim ettiği kadın söyleyebilirdi babasının kim olduğunu büyüyünce veya babası bir şekilde öğrenebilirdi ne oldu çocuğa. Ya oraları kaçırdım, ya da senaryoda bahsetmediler. Babası, okula yollamış ama sonra takip etmemiş kim oldu diye. Mescite geri dönüyorlar, etrafta da 2 tarafın kuvvetleri sarmış. Onlar şerbet içiyorlar. Güzel sahneydi bence.

KartalTibetTutkunu
7 yıl önce
Özellikle nostalji efe film severlerin kaçırmaması gereken kostak bir efe filmi 1890-1900 dönemini anlatan da film Bence Aydın Sultanhisar Atça.. İzmir Ödemiş havzasın da çekimi olası.. hiç bir kaynakta rastlamadım buna ait bilgi. Abdurrahman PALAY yönetimi cast iyi de oyun çıkarmış

Göztepe
11 yıl önce
Rahmetli Abdurrahman Palay'ın yönetmen ve oyuncu olarak ilk izlediğim filmi aynı şekildede rahmetli Nazım İnan'ın izlediğim ilk filmi. Palay oyunculuk,yönetmenlik ve seslendirme olarak filme bence en fazla damga vuran isim olmuş. Bununla birlikte iyi bir efe filmi haksızlıklar sonucu efe olan ve zabit oğlunun eliyle idama giden bir adamın hikayesi.Rahmetli Nazım İnan efe rolünü iyi oynamış film çekilen köy neresi acaba özellikle onu çok merak ettim kesinlikle ege taraflarında çekilmiştir 1890 yılları canlandırmış güzellikte bir film.

borabora
13 yıl önce
bana göre güzel film olmuş zevkle izledim abdurrahman palayıda izlemek ayrı bir keyif

kartal tibet tutkunu
13 yıl önce
Bence de güzel bir film. Geç kalmışlıkta olsa: Tv kanallarının bu tür efe filmini yayınlanması nacizane bir egeli olarak beni mutlu ettiği gibi aynı duygu pareleli de gösteren bu nevi film severlerce de, büyük bir haz alarak izlediği bir film olduğunu düşünürüm..