Özkan Uğur (Raif Özkan Uğur)
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi :
17 Ekim 1953
Ajans :
Yasemin Özbudun Talent Management
Hakkında :
17 Ekim 1953 yılında doğan Özkan Uğur, 1972 yılında Barış Manço ve Kurtalan Ekspres’de bas gitar çalarak profesyonel müzik yaşamına başladı.
Edip Akbayram, Ersen ve Dadaşlar’la çalıştıktan sonra, Mahzar Alanson ve Fuat Güner’in kurduğu Kaygısızlar grubuna katıldı.
1980-1983 tarihleri arasında Fuat Güner’le birlikte, Ferhan Şensoy’un Şahları da Vururlar ve Kahraman Bakkal Süpermarkette Karşı adlı oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı.
1984’te Mahzar Fuat Özkan adıyla, 25 hafta liste başında kalan Ele Güne Karşı albümünü çıkardılar. MFÖ grubuyla 1988 de Sufi şarkısıyla Türkiye’yi Eurovision’da temsil etti.
1997 yılında Eşkıya filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. İkinci Bahar, Yeter Anne ve İstanbul Şahidimdir adlı televizyon dizilerinde oyunculuk yapan sanatçı, Ağırlığınca Altın ve Kaç Para? adlı yarışma programlarında sunuculuk görevini üstlendi.
İlgili Filmler
Ali_Alamuti
12 Ağustos 2019 20:46Çatlak, sağı solu belli olmayan tipleri özellikle iyi oynuyor.
Cevap Yazeevket23
17 Temmuz 2019 14:23iyi oyuncu iyi bir müzisyen genelde ikisi bir arada pek olmaz
Cevap Yazhalilmutluyorgali
9 Şubat 2017 02:36MFÖ grubuyla müzikleriyle harikalar yaratıyor oyunculuğuyla da Arkadaşım Şeytan Eşkıya İkinci Bahar Cennet Mahallesi Yeter Anne Türk Malı GORA AROG Yahşi Batı Pek Yakında Şubat gibi rol aldığı yapımlarda oyunculuğuyla göz kamaştırdı Özkan Uğur özellikle dört Cem yılmaz filmlerinde oynadı 2000'li yılların başında Ağırlığınca Altın adlı yarışma programı sunmuştu
Cevap Yazkaancakaniik
5 Ağustos 2015 00:50Oyuncu olarak da, müzisyen olarak da çok başarılı... Allah uzun ömürler versin...
Cevap Yazmrs.hsn
8 Ağustos 2014 23:04Müzik desen ; MFÖ de ve sadece dinle. Oyunculuk desen; aç bir projesini ve sadece izle. Rahatsız olduğunu duyunca çok üzüldüm ama Pek Yakında filminde izleyebilecek olmak beni çok heyecanlandırdı ha bir de O Ses Türkiye yarışmasın da da olacakmış sanırım bu sezon. Kendisini izlemeyi ve müziğini dinlemeyi çok özledim. İnşAllah tamamı ile iyileşir. Rabbim şifasını eksiltmesin.
Cevap Yazdioy
1 Temmuz 2013 10:37Müthiş bir oyuncu. İyi bir müzisyen. Tabiri caizse oyunculuğu müzisyenliğini de geçti. AROG da Cem Yılmaz ın ensesine vurup "nimetle şaka olmaz" dediği sahneye çok gülmüştüm. Medya dan hasta olduğunu duydum. Allah tan acil şifalar diliyorum.
Cevap Yazportiangel
28 Şubat 2012 13:22hem iyi müzisyen hem iyi oyuncu nasıl birarada olur diyenler varsa Özkan Uğur'a baksınlar.ikisini birlikte görebilecekleri ender şahsiyetlerden biridir...
Cevap Yazselimcelal
17 Ocak 2012 11:32Çok iyi bi sanatçı aynı zamanda oyunculuktada çok iyi İkinci Bahar dizisinde Secahattin Dürüst Komser Şekspir filminde Danyal Yeter Annede Altan karakterini süper canlandırdı.Ama İkinci Bahardaki Secahattin Dürüst ü ondan iyi kimse oynayamazdı.Role süper gitmiş.Başarılarının devamını dilerim
Cevap Yazdelikadir39
13 Kasım 2010 16:39İyi bir şarkıcı ve oyuncu.Reklamlara da güzel sesiyle hayat veriyor.Başarılar diliyorum...
Cevap Yaz