Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, Hollywood'u sallayacak büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
03 Kasım 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, Hollywood'u sallayacak büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın iş birliğiyle gerçekleşecek olan 'Hollywood Türk Film ve Drama Günleri', 4-5 Kasım tarihlerinde Los Angeles'ta sanatseverleri ağırlayacak.

Dijital platform GAİN'in ana sponsorluğunu üstlendiği etkinlik, Türk hikayelerini küresel sahnede tanıtmayı amaçlıyor. Sony Stüdyoları'nın ev sahipliği yapacağı etkinlikte, seçkin Türk yapımlarının gösterimleriyle birlikte yaratıcı zihinlerin buluşacağı paneller düzenlenecek.

Etkinliğin açılışına, modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatınının ve mirasınının anlatıldığı 'Atatürk' filminin dünya prömiyeri ile başlanacak . Filmin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin de prömiyerde yer alacak. İkinci gündeyse Gain’de yayınlanan Türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından olan Şahsiyet’in ilk bölüm gösterimi gerçekleşecek.

Ayrıca, Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers'ın resmi fotoğrafçısı Andrew Bernstein, Altın Küre başkanı Helen Hoehne, dijital içerik üreticisi Enes Yılmazer ve yapımcı Saner Ayar gibi isimlerin konuşmacı olarak katılacağı 'Voice of Vision' paneli düzenlenecek.

Organizasyonun sunuculuğunu Fadik Sevin Atasoy üstlenirken, Türkiye'den Engin Altan Düzyatan, Meryem Uzerli, Kerem Bursin, Aslıhan Güner, Mert Kılıç gibi önemli sinema ve dizi isimleri etkinlikte yer alacak. Dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck davetlilere lezzet şöleni yaşatacak.

Festival Direktörü Elif Zorlu Tapan, etkinliğin amacını "Türk yapımlarını Hollywood'un kalbine taşımak, Los Angeles'da bulunan izleyicileri Türkiye’nin sanatsal ifadelerini keşfetmeye davet etmek, sinema ve televizyonun büyüsünü kutlarken kültürel alışverişi teşvik etmek" diyerek özetledi. Festival Başkanı Barbaros Tapan ise etkinlikleri sadece sinema veya televizyonun kutlanması olarak görmediklerini, bu birlikteliklerin toplumun itici güçleri olarak görev yaptığını ve diyalogu teşvik etmek için güçlü platformlar oluşturduğunu belirtti.

 Eski ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, ünlü oyuncu Jacqueline Bisset, Altın Küre başkanı Meher Tatna ve Akademi üyelerinin katılım sağladığı organizasyonun bu yılki konukları arasında iş insanları, akademisyenler, dizi ve sinema sektörünün önde gelen isimleri yer alacak. Türk Sineması, Hollywood'un merkezine taşınarak dünya çapında ses getirecek bu etkinlikle kendi başarı hikayelerini tüm dünyaya duyuracak.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)