Netflix'in yeni gotik korku temalı dizisi ''Usher Evi'nin Çöküşü'' bize aile bağları, kötülük ve delilik arasındaki sınırı fantastik bir şekilde düşündürtüyor.
25 Ekim 2023

  Edgar Allen Poe'nun aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan Netflix'in yeni gotik korku temalı dizisi ''Usher Evi'nin Çöküşü'' bize aile bağları, kötülük ve delilik arasındaki sınırı fantastik bir şekilde düşündürtüyor. Tepedeki ev, The Midnight Clup, Doktor Uyku gibi başarılı yapımlarında yaratıcısı olan Mike Flanagan'ın epik bir biçimde yaratıp, kurguladığı 2023 yılının tam da cadılar bayramı arifesinde Netflix'te yayına soktuğu ''Usher Evi'nin Çöküşü'', hem sinematik hemde ideolojik olarak düşündürten en başarılı korku dizilerinden biri olmaya aday. 

  Usher Evi'nin Çöküşü'nde Siyasal ve sosyal bakımdan hayatımızın her yerinde etrafımızı sarmış ideolojilerin bir aile düzeni üzerinden ve aile bireylerinden yola çıkılarak dehşet verici bir sona ulaşmasını fantastik bir hikaye üzerinden izliyoruz. Dizinin Carla Gugino,Bruce Greenwood,Mary McDonnell gibi başarılı başrolleri ise hikayenin ve karakterlerin hakkını veriyorlar. Usher Evi'nin Çöküşü'nün konusu ise iki başarılı, zeki fakat içten içe yozlaşmış ve başarı için herşeyi yapmaya göze alan iki kardeşin akıl almaz bir planla kurdukları hanedanlığın ve sahip oldukları mirasçıların tek tek dehşet verici biçimde ölmelerini fantastik ve tahmin edilebilir bir kurguyla ele alıyor. 

  Edgar Allen Poe'nun olağanüstü geniş hayal gücü, Mike Flanagan'ın başarılı yönetmenliği ile birleşince karşımıza çıkan Usher Evi'nin Çöküşü, sağlam bir zihnin kaotik bir dünyada nasıl çöktüğünün vahşi bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. İzlediğimiz vahşi ölümler ve bol kanlı sahneler aslında karakterlerin zihinlerindeki psikolojik çöküşlerin Mike Flanagan tarzıyla dışa vurumu gibi olmuş. Tek solukta bitirebileceğiniz bu 8 bölümlük dizi için midenizin de sağlam olmasını öneririm.

  Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnell, Carl Lumbly, Mark Hamill, Henry Thomas, Kate Siegel, Rahul Kohli, Samantha Sloyan, T'Nia Miller'ın oyunculukları ile de büyüleneceksiniz. Edgar Allen Poe severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir yapım olduğunu düşünüyorum. Dehşet verici ölümleri, kanlı sahneleri ile korku temasıyla ele alınmış fantastik toplumsal  bir eleştiri olan Usher Evi'nin Çöküşü, 7 büyük günahı (kibir, açgözlülük, şehvet, öfke, haset, tembellik, oburluk) şiirsel bir şekilde daha güzel işleyemezdi. Mike Flanagan'ın içi dolu diyalog ve monologları ile en iyi Edgar Allen Poe uyarlaması diyebiliriz. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)