Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Reha Erdem, bu yılki Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde büyük bir heyecanla bekleniyor.
18 Eylül 2023

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Reha Erdem, bu yılki Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde büyük bir heyecanla bekleniyor. Erdem, festivalde hem kariyerinin ilk dönemine ait "A Ay" adlı filmiyle hem de en son eseri olan "Neandria" ile izleyicilerin karşısına çıkacak. 

Bu prestijli etkinlikte usta yönetmen Reha Erdem'in son filmi "Neandria", Türkiye prömiyerini gerçekleştirirken, Erdem'in 1988 yapımı ilk filmi "A Ay" da restore edilmiş kopyasıyla izleyici karşısına çıkacak. Festivaldeki bu özel gösterimler, sinemaseverler için büyük bir sürpriz ve merak konusu olacak.

Reha Erdem'in en son eseri olan "Neandria," dünya ilk gösterimini Ekim ayında 39. Varşova Film Festivali'nde yapacak. Bu film, sadece sinema sanatına katkılarıyla değil, aynı zamanda ekolojik olarak sürdürülebilir bir film yapım girişimi olarak da dikkat çekiyor.

Antik bir kentin çevresindeki bir köyde geçen film, atletizm yarışlarına hazırlanan Suna’nın hikayesini konu alıyor. Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora gibi tanınmış isimler bulunuyor. 

Festivalinin bir diğer süprizi olan ‘’A AY’’ restorasyonunun ardından izleyicilere filmi yeniden keşfetme ve tadını çıkarma fırsatı sunacak. Türk sinemasının kült mertebesindeki şiirsel ve gerçeküstü ilk uzun metrajı olan "A Ay"ın 35. yaşına özel gösterimi olacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle restore edilen bu özel film, 35 yıl sonra ilk kez beyazperdede seyirciyle buluşacak.

Geçmişin ve geleceğin kavuşacağı bu özel etkinlik heyecanla bekleniyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)