Türk sinemasında ilk LGBT teması, 1962 yılından çekilen Ver Elini İstanbul filminde iki kadının öpüşme sahnesi ile çekilmiştir.
18 Mayıs 2022

Film, Anadolu'dan İstanbul'a gelen bir gencin yaşadığı olayları konu edinir. İstanbul'a gitme hayali kuran Kemal ile Cebbar, Adana'daki dükkânlarını satarlar. Kemal, dükkân parasını almak için İstanbul'a gelir. Burada Aysel ile tanışır ve aralarında bir yakınlaşma olur. Bu sırada parayı alması için Cebbar'ın gelmesi gerektiğini öğrenir. Ertesi gün İstanbul'a gelen Cebbar, paranın dükkân için değil muhbirlik yaptığı için olduğunu itiraf eder. Başlarının belaya girdiğini anlayan Kemal, bir yandan Aysel'le ilgilenirken bir yandan da bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

1962 yılında Aydın G. Arakon tarafından çekilen Ver Elini İstanbul, lezbiyenliği içine dahil eden ilk Yeşilçam filmidir. Attilâ İlhan, Ali Kaptanoğlu adıyla senaryoyu yazmıştır. Bu filmde ilk defa iki kadının (Mualla Kavur ve Leyla Sayar) öpüşmesi yer almıştır fakat bu sahneler Sansür Heyeti tarafından kesilmiştir.

Yapımı : 1962 - Türkiye Tür : Dram Yönetmen : Aydın Arakon Oyuncular : Çolpan İlhan, Leyla Saner, Ali Şen, Nubar Terziyan, Öztürk Serengil, Tanju Gürsu, Osman Alyanak

 
 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)