Fanatik Film sizin için seçti. En Komik Kemal Sunal filmleri derlemesi. Gülüşü ile İçimizi Isıtan Kemal Sunal hep kendine özgü biri oldu. Kimi zaman güldürdü, kimi zamansa hüngür hüngür ağlattı. Ama filmleri hep güzel mesajlar verdi, bizlere doğru yolu gösterdi. Şimdi sizi Kemal Sunal seçkisi ile baş başa bırakıyoruz...
10 Ocak 2022

1- YÜZ NUMARALI ADAM

Yüz Numaralı Adam, senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği, 1978 yapımı Türk filmidir. Saf bir adam olan Şaban, bu özelliği yüzünden başını sürekli derde sokmaktadır. Hiçbir işte tutunamayan adam, girdiği tüm işlerden kısa sürede kovulmayı başarır. Oya ise bir reklam ajansında çalışan genç bir kadındır. Önemli bir firmanın tanıtım çalışmalarını yürüten Oya, reklamlarda halktan birini kullanmayı planlar. Bir gün tesadüfen Şaban ile tanışınca da aradığı kişinin o olduğunu düşünür. Oya, reklamda oynaması için Şaban'ı ikna etmeyi başarır. Ama işler onların düşlediği gibi gerçekleşmez.

 

2-BEKÇİLER KRALI

Bekçiler Kralı, 1979 yapımı Türk filmi. Osman F. Seden'in yönetmenliğini yaptığı filmde Kemal Sunal, Semra Türel, Reha Yurdakul rol almıştır. Görev yaptığı mahalledeki vatandaşlarını sömürenlere karşı başkaldıran bekçi Şaban'ın öyküsü. Zeytinburnu'ndaki bir mahalleye atanan bekçi Şaban (Kemal Sunal) görevine başlar. Vatandaşa eziyet eden mahalledeki muhtara, bakkala, manava, tüp gaz bayine uyarılarda bulunur. Şaban bu kişiler tarafından karakola şikayet edilir. Ne var ki, Şaban'ı İçişleri Bakanının yeğeni olduğunu sanan komiser (Reha Yurdakul), tüm şikayetleri hasıraltı eder. Şaban ise mahalleli yararına bu fırsattan istifade edip daha da başkaldırıp çöpleri toplatmayan temizlik işleri müdürüne, çocukları zehirleyen sanayi artıkları için kanalizasyon yaptırmayan fabrika sahibine kafa tutar. Bu denetleme işini sürdürürken, fabrikada işçi olarak çalışan Zehra (Semra Türel) ile arasında bir aşk başlar. Sonunda herşey tatlıya bağlanıp mahalleli huzura kavuşur.

 

3-DELİ DELİ KÜPELİ

Deli Deli Küpeli, Osman F. Seden'in yazıp Kartal Tibet'in yönettiği 1986 yapımı komedi ve dram filmi. Cevat Fehmi Başkut'un Buzlar Çözülmeden adlı tiyatro oyununun sinema uyarlamasıdır. Karla kapanan yolları fırsat bilen kişiler karaborsacılık ve tefecilik yaparak halkı sömürmeye başlar. Karaborsacılık ve tefecilik kasabada halkı perişan eder. Buna itiraz edenleri ise eşkıya şiddetle bastırır. Bu sırada hastaneden kaçan iki delinin yolu kasabaya çıkar. Halkın kendilerini kaymakam ve hakim sanması üzerine onlar da bu rolleri benimser. Kısa süre sonra tefeci ve karaborsacılar ile deli kaymakam arasında amansız bir mücadele başlayacaktır.

 

4-GURBETÇİ ŞABAN

Gurbetçi Şaban, Kartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı 1985 yapımı Türk sinema filmi. Şaban, saf görünümlü bir köylüdür. Ancak kurnazlık yapmaktan geri durmaz. İş bulmak için Almanya'ya çalışma izni olmadan giden Şaban, yolda tanıştığı Bahar adlı bir kıza aşık olur ve aynı farbikada çalışmaya başlar. Bu sırada haksızlıklara karşı durmak ve kendini kurtarmak için birşeyler yapmayı düşünür.

 

5-KILIBIK

Kılıbık, senaryosu Osman F.Seden tarafından yazılıp Uğur İnan tarafından yönetilen 1983 yapımı Türk komedi filmi. Namlı bir kabadayıya benzetilen ve bundan yararlanarak çeşitli olaylar içine giren iki çocuk babası bir adamın öyküsü.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)