İkonik TV oyuncusu, komedyen, yapımcı ve hayvan savunucusu, televizyon tarihinin en uzun kariyerlerinden birine sahip. White, en çok Emmy ödüllü "The Mary Tyler Moore Show"daki Sue Ann Nivens ve "The Golden Girls"teki Rose Nylund rolüyle tanınıyordu. White, 100. yaş gününe 17 gün kala hayatını kaybetti.
03 Ocak 2022

Oyunculuk kariyeri İkinci Dünya Savaşı sırasında askıya alındı. White, California genelinde askeri malzeme sağladığı Amerikan Kadın Gönüllü Hizmetlerine katıldı. Ayrıca yurt dışına gönderilmeden önce askerler için şarkı ve dans gösterilerine katıldı. 1947'de White, bir Hollywood yetenek ajanı olan Lane Allen ile evlendi. Evlilik, Allen'ın White'a kariyerinden ev kadını olmak için vazgeçmesi için baskı yapmasının ardından 1949'da boşanmayla sona erdi. White'ın ilk durum komedisi, 1953'ten 1955'e kadar Elizabeth ile Yaşam, sitcom üreten ilk kadın olarak tanınmasını sağladı ve 1955'te Hollywood Belediye Başkanı onursal unvanını almasına katkıda bulundu. 1973'te White, "The Mary Tyler Moore Show"un dördüncü sezonunda "aç adam" ve dolambaçlı Sue Ann Nivens olarak birkaç kez göründü. Rol, White'a ikinci ve üçüncü Emmy Ödüllerini kazandırdı. White, 1980'lerin sitcom'u The Golden Girls'de saf Rose Nylund'u oynamaya devam etti. Gösteri, "altın yıllarında" boşandıktan sonra hayatlarında gezinmeye çalışan dört yaşlı kadın hakkındaydı. Çığır açan şov, White'ı bir TV komedi simgesi haline getirdi. "Altın Kızlar" 58 Emmy adaylığı kazandı ve 1986'da White'a Primetime Emmy Ödülü kazandırdı. 80 yılı aşan kariyerinde White, sekiz Emmy, bir Grammy ve üç Ekran Oyuncuları Birliği Ödülü aldı. White'ın ölüm haberinin ardından hayranları, Hollywood'daki Şöhretler Kaldırımı'nda bulunan yıldızına çiçekler ve mumlar koyarak sanatçıyı andı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)