Zuhal, 25.si yapılacak festivalin İlk Film Yarışması’nda jüri önüne çıkacak.
14 Ekim 2021

Nazlı Elif Durlu'nun ilk uzun metraj filmi "Zuhal", uluslararası prömiyerini Kuzey Avrupa'nın en büyük film buluşması olan Tallinn Black Nights Film Festivali'nde yapıyor. Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu'nun üstlendiği film; 12-28 Kasım tarihleri arasında Estonya'nın başkenti Tallinn'de 25.si yapılacak festivalin İlk Film Yarışması'nda jüri önüne çıkacak.

"Zuhal", Türkiye'de ilk kez geçtiğimiz hafta 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde seyirciyle buluşmuş ve Ulusal Uzun Film Yarışması'ndan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile dönmüştü. İstanbul'un merkezinde yalnız yaşayan başarılı avukat Zuhal'in evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alan filmde Zuhal'e usta oyuncu Nihal Yalçın hayat veriyor. Oyuncu kadrosunda Sadi Celil Cengiz, Nur Sürer, Serpil Gül, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Burcu Halaçoğlu, Şebnem Sönmez, Çağdaş Ekin Şişman'ın da yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber üstlenirken, kurgusunu Buğra Dedeoğlu ve Selda Taşkın, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, özgün müziklerini de Alexander Lawrence ve Yusuf Tan Demirel yapt

Nazlı Elif Durlu'nun yönettiği, yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu'nun üstlendiği "Zuhal", uluslararası prömiyerini Tallinn Black Nights Film Festivali'nde yapıyor. 12-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 25.si gerçekleşecek festivalin İlk Film Yarışması'nda gösterilecek film, 10 film arasında Büyük Ödül için yarışacak

1997 yılından beri Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen ve Kuzey Avrupa'daki en büyük film buluşmasına dönüşen festival, FIAPF (International Federation of Film Producers) tarafından tanınarak 2014'ten bu yana da A-kategorisindeki festivaller arasında yer alıyor.

"Zuhal", Türkiye'de ilk kez geçtiğimiz hafta 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde seyirciyle buluşmuş; başrol oyuncusu Nihal Yalçın, festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı.

Apartmandaki kedi sesinin peşinde

Senaryosunu Nazlı Elif Durlu ve Ziya Demirel'in birlikte yazdığı film; başarılı bir avukat olan ve İstanbul'un merkezinde yalnız yaşayan Zuhal adlı bir kadının, evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek hiç iletişim kurmadığı komşularıyla yaşadığı absürt olayları konu alıyor. Zuhal rolünde Nihal Yalçın'ı izleyeceğimiz filmde Sadi Celil Cengiz, Çağdaş Ekin Şişman, Sena Başdoğan, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Serpil Gül, Burcu Halaçoğlu, Sarp Aydınoğlu, Fatih Al, Şebnem Sönmez ve Nur Sürer rol alıyor.

istos film'in yapımcılığında ve Almanya'dan Jamila Wenske (Achtung Panda!), Türkiye'den Tanay Abbasoğlu (TN Yapım), Tolga Karaçelik (Karaçelik Film) ve Öykü Canlı'nın (Yumurta Yapım Sanat) ortak yapımcılığında gerçekleşen "Zuhal", Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu, Özmen Foundation, Film Independent ve Asteros Film'den Kanat Doğramacı'nın katkılarıyla hayata geçti.

Filmin görüntü yönetmenliğini Sebastian Weber, kurgusunu Buğra Dedeoğlu ve Selda Taşkın ve sanat yönetmenliğini Osman Özcan üstlenirken, müziklerini de Alexander Lawrence ile Yusuf Tan Demirel birlikte yaptı.

Proje aşamasında gelen ödüller

Yapım çalışmaları 2016'da başlayan ve çok sayıda film geliştirme platformuna seçilen "Zuhal", Los Angeles Greek Film Festivali'nin Project Development Forum'unda En İyi Proje seçilerek Mediterranean Film Institute'ün Senaryo Geliştirme Atölyesi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Film ayrıca, İstanbul Film Festivali'nin Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi ve Ortak Yapım Platformu'ndan Colorup Post-Prodüksiyon Ödülü'nü, Trieste Film Festivali'nin When East Meets West Ortak Yapım Platformu'ndan Flow Post-Prodüksiyon Ödülü'nü, Selanik Film Festivali'nin Crossroads Ortak Yapım Platformu'ndan Musu Ses Post-Prodüksiyonu ve Müzik Ödülü'nü ve Antalya Film Forum'un Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Jüri Özel Ödülü'nü kazanmıştı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)