Ertem Göreç'i kaybettik...
12 Mart 2021

Türk Sinemasının en büyük yönetmenlerinden olan, birçok ilke imza atmış, Yeşilçam efsanesi Ertem Göreç hayatını kaybetti. İstanbul'da bulunan Sanatçı Yaşam Evi'nde bir süredir yaşayan 90 yaşındaki usta isim hayata gözlerini yumdu. 

Ertem Göreç 4 Aralık 1931'de Bursa'da doğdu. Kafkas asıllı avukat Ali Asaf Bey ile Arnavut asıllı Nazmiye Hanım'ın üçüncü ve son çocuğudur. Ortaokul öğreniminin ardından 1948 ile 1958 yılları profesyonel olarak spor yaptı ve basketbolda 15 kez milli olarak, Milli Takım formasını terletti.

Sinemaya kurgucu olarak ve yönetmenlere asistanlık yaparak giren sanatçı, 1959 da 'Kanlı Sevda' filmiyle yönetmenliğe başladı. İşçi sorunları ve grev üzerine yapılmış ilk filmimiz olan 'Karanlıkta Uyananlar' ve toplumsal gerçekçi 'Otobüs Yolcuları' gibi filmleri Yeşilçam'a kazandırdıktan sonra her konuda film yapmıştır. Ayrıca, Göreç'in çektiği 'Pamuk Prenses ve 7 Cüceler' filmi fantastik sinemamızın ilk örneği sayılmaktadır.

Sinematürk Ailesi olarak, Göreç'in yakınları, sevenleri ve sinemamıza baş sağlığı dileriz...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)