1 Mart'a dek sürecek başvuruların sonuçları ise 22 Mart'ta açıklanacak.
08 Şubat 2021

Kundura Sahne'den sanatçılara açık çağrı: PerformLab'e başvurular başladı!

İstanbul'un önemli kültür ve sanat kurumlarından Beykoz Kundura'nın bu yıl başlattığı sanat ve düşünce programı KunduraLab, performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab ile devam ediyor. Türkiye'den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan tüm sanatçılara açık olacak PerformLab'in ilk atölyesi için bugün beykozkundura.com'da başlayan başvurular 1 Mart'a dek sürecek ve sonuçlar 22 Mart'ta açıklanacak. Farklı alanlardaki pratiklerine performansı da dahil ederek çalışmalarını çeşitlendirmek isteyen sanatçılara yeni yaratım araçları ve perspektifler kazandırmayı amaçlayan PerformLab'e seçilecek 10 sanatçı, 29 Mayıs - 6 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak atölyeye katılımcı olarak davet edilecek. Kundura Sahne'nin yeni kuşak sanatçılara yönelik araştırma ve geliştirme kurumu Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts'ın desteğiyle düzenleyeceği atölye, Hollanda ve Türkiye arasında sanatsal bir diyaloğun da başlangıcı olacak.

İstanbul'un önde gelen kültür ve sanat kurumlarından Beykoz Kundura'nın geçtiğimiz ay başlayan sanat ve düşünce programı KunduraLab, performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı PerformLab ile devam ediyor. Başvuruların bugün başladığı PerformLab'in ilk atölyesi, Türkiye'den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan tüm sanatçılara açık olacak. 1 Mart'a dek sürecek başvuruların sonuçları ise 22 Mart'ta açıklanacak.

Araştırma ve sanatsal üretimlerini performans alanında sürdüren Ayşe Draz, sanatçı, küratör ve Productiehuis Theater Rotterdam'in Sanat Koordinatörü Melih Gençboyacı, performans sanatları küratörü ve yapımcısı Pelin Başaran ve Beykoz Kundura'nın küratörlüğünü yapan kültür&sanat direktörü S.Buse Yıldırım'ın jüriliğinde yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek 10 sanatçı, 29 Mayıs - 6 Haziran 2021 tarihleri arasında PerformLab'in ilk atölyesine davet edilecekler. Beykoz Kundura ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşecek 7 günlük atölye sonunda, katılımcıların gerçekleştireceği ve kültür sanat alanında önde gelen kurumların temsilcilerinin izleyici olarak davet edileceği bir sunum yapılması öngörülüyor.

Türkiye ile Hollanda arasında sanat işbirliği

Çalışmalarını Hollanda'da sürdüren ve alanlarında ön plana çıkan sanatçılar Cherish Menzo, Benjamin Kahn ve Khadija El Kharraz Alami'nin, Türkiye'den katılımcılar ile kendi pratikleri üzerinden deneyim paylaşımı gerçekleştirecekleri PerformLab Türkiye'den ve Hollanda'dan sanatçıları bir araya getirerek olası işbirliklerinin ve iki ülke arasında sürdürülebilir bir sanatsal diyaloğun da ilk tohumlarını atmayı hedefliyor. Açık çağrı, Türkiye'den performans alanında işler üretmeye ilgi duyan ve bu alanda deneyimi olan sanatçılara açık olurken, atölyeye katılım da ücretsiz gerçekleşecektir.

FelsefeLab devam ediyor

Beykoz Kundura'nın performanstan belgesel sinemaya, felsefeden antropolojiye, farklı disiplinlerin izinde yeni tartışma ve üretim olanakları sunmayı amaçlayan yeni platformu KunduraLab'in ilk halkası, geçtiğimiz ay başlayan FelsefeLab olmuştu. Kundura Sinema & Sahne'nin kürasyonlarından yola çıkarak felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden FelsefeLab, 2021 yılı boyunca yapay zekadan bilimkurgu sinemasına, merak uyandırıcı konular etrafında konuşma ve film programları gerçekleştirecek. FelsefeLab'in Dr. Umut Eldem ile gerçekleşecek konuşma serisi 11 Şubat'ta "Yapay Zeka Hakları", 25 Şubat'ta da "Geleceğin Sentetik Dünyası" başlıklı konuşmalarla devam edecek.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)