Çanakkale Yolun Sonu

(7 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Kemal Uzun Kemal Uzun
Ülke: türkiye
Gişe: 670.925
Oyuncular: Gürkan Uygun, Umut Kurt, Bağış Angigün, Serdal Genç, Serkan Genç, Emre Yılmaz (I), Berrak Tüzünataç, İnanç Koçak, Mahir Günşiray, Yetkin Dikinciler Devamını Gör...
Ödüller: Adana izleyici ödülüTürkiye'nin en iyi savaş filmi
Konusu : 25 Nisan 1915… Osmanlı İmparatorluğu’nun direniş kapısı olan Çanakkale, gemi yoluyla geçilememiş ve işgâlciler, çaresiz bir manevrayla Gelibolu kıyılarına çıkartma yapmaya başlamışlardır. İşgâl kuvvetlerinin belki de en büyük direnişi gördükleri koy, o andan sonra mağlup bir ordunun adıyla anılacaktır: Anzak Koyu. Hilal-i Ahmer cemiyetindekiler ve Muhsin’le Hasan’ında içinde bulunduğu destek birliği beş günlük yolculuğun sonunda, 25 Mayıs 1915’te cepheye ulaşırlar. Hasan, siperlere indiği anda, savaşın hayal ettiğinden daha acımasız olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Daha ilk gün, bir Anzak askeriyle siper içerisinde burun buruna gelir ve abisinin son anda yardımına koşmasıyla kıl payı hayatta kalır. Birkaç gün sonra Muhsin bir Anzak keskin nişancıyı vurup, daha önce Balkan savaşında da komutasında yer aldığı Yüzbaşı İbrahim Adil tarafından keskin nişancılık görevine getirilir. Muhsin’inse İbrahim Adil’den tek bir isteği vardır. Kardeşi Hasan’ı geri hizmete çektirmek… O andan sonra Muhsin, bir diğer keskin nişancı Şeref’le birlikte yüksek rütbeli düşman askerlerini avlayacak, kardeşi Hasan’sa ikmal çadırlarından cepheye tüfek ve mermi sandıkları taşıyacaktır. Muhsin’in nişancılık ve sızma konusundaki hüneri, düşman hattında kısa sürede efsane olmasına yol açar. Bu durum karşısında Anzak askerlerin bile içten içe nefret ettikleri İngiliz Binbaşı Steward, karşı atağa geçmek ve kendi canını korumak amacıyla ordunun en iyi nişancısı olan, onbaşı William Eagle’ı Anzak koyuna getirtir. Eagle’ın tek bir görevi vardır. Mümkün olduğunca çok subay öldürmek ve bütün koya nam salan Muhsin’in dikkatini çekip bu hünerli Türk nişancının hayatına son vermek…
Yapımcı
Kurgu
Kostüm Tasarım
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Kamera Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Sanat Ekibi
Makyaj Ekibi
Ses Ekibi
Oyuncu Seçimi
bysiirtli56
11 Şubat 2016 22:15görsel açıdan konu açısından duygusal bir film .gürkan uygun mükemmel oynamış
Cevap Yazşabanoviç
10 Ağustos 2015 18:48aksiyonu temposu güzeldi gürkan uygun fevkaledeydi film harcadığı parayı zor kurtarmış 40 milyon dolara film yapmak içinde seyircide lazım türkiyenin en çok izlenen filmi 7.5 milyon nasıl o bütçeyi bir filme harcayacaksınız o bütçede film yapmak için türkiyede 10 sene var belki daha fazla
Cevap Yazbaran34
9 Ağustos 2015 22:33İyi niyetle çekilmiş bir başka Çanakkale filmi daha. Fakat iyi niyet ne göz doyuruyor ne karın. 6 milyon $ bütçe ile çekilmiş. Keşke ülkenin dönüm noktası olan bir konuyu 60 milyon $ bütçe ile çeksek. İşte o zaman ne sanat yönetmeninin acizliği ne de prodüksiyonun zayıflığı böylesine göze batmazdı. Yorumların hemen hemen hepsinde değinilmiş, savaş ortamında ki askerlerimizin kostümleri maşallah gardroptan yeni çıkmış gibi temiz ve ütülü ! Bu sanat yönetmeninin acizliği. Eskitme ve kirletme diye bir sektör var. Umut Kurt'un diyaloglarının olduğu sahneler hep kulak tırmaladı. Halbuki dizilerde çok beğendiğim bir oyuncuydu. Burada kimyasımı tutmadı nedir bir acayip amatör gözüktü. Filmin en iyi oyuncusu tartışmasız Muhsin karakterini oynayan Gürkan Uygun'du. Hem şivesi hem oyunculuğu filmi bir nebze izlettirdi. Dönem filmi çekmek maddiyat açısından müşkül bir durum bu nedenle minimum 40 milyon dolar bir araya getirmeden yapımcılar bu tarz milli filmlere el atmasınlar.
Cevap Yazleon_red
1 Mayıs 2013 13:51Olacak her seferin de bir öncekinden daha iyisi olacak ve biz de izleyici olarak sabır ve ısrarla bekleyeceğiz… Mutlaka ama mutlaka gişe de destek olacağız hep yapıcı hep olumlu eleştirilerle yaklaşacağız bu ve bunun gibi tarihimizi anlatan filmlere… Zira bizim buna ihtiyacımız var çocuklarımıza geçmişimizi anlatmanın en iyi yolu sinema filmleridir… Çanakkale’yi Osmanlı’yı milli mücadeleyi nene hatunu somuncu babayı battal gaziyi seyit onbaşıyı ve daha anlatmak ve yazmakla bitmeyecek nice kahramanlarımızı çocuklarımıza anlatmanın en kolay yolu sinema filmleridir. Onun içindir ki bu tarz yapımlara getirilecek eleştiriler de biraz daha dikkatli yazmalıyız. Ve çocuklarımıza anlatmalıyız Atatürk'ü Fatih sultan Mehmet’i Mehmet Akif Ersoy’u Ak Şemseddin’i velhasıl kelam ecdadımızı atalarımızı analarımızı anlatmalıyız ki geçmişimizi bilen ve geleceğimizi şekillendire bilecek bilinçli bir nesil yetiştirmiş olalım… Unutmayın sinema sadece bir eğlence sanatı değildir. Sinema çok ciddi bir eğitim aracıdır…
Cevap Yazsparrow25
16 Mart 2013 16:49Çanakkale ile ilgili filmlerimizde genellikle savaş olduğu gibi gösterilir ana karakterler herkestir,ama bu film çok farklı.İlk defa savaşın içine girilmiş bu filmde.Nerde ne oluyor detaylı bir şekilde var.Ve hikaye...Gerçekten de mükemmel.
Cevap Yaz