Yalan Dünya

(9 kişi yorum yaptı)
Ülke: türkiye
Oyuncular: Seda Fettahoğlu, Nazlı Gonca Vuslateri, Filiz Taçbaş, Gözde Fidan, Sinem Karel Gürtekin, Göksel, Yaşar Aydınlıoğlu Devamını Gör...
Konusu : Kocabaş Ailesi’nin otoriter babası Şehmuz Bey ve evin titiz hanımı Servet, aynı evde damatları Selahattin, kızları Gülistan, torunları Orçun ve bekar oğulları Rıza ile birlikte oturmaktadırlar. Antakya’dan Cihangir’e taşınan Kocabaş Ailesi geleneklerine bağlı olan babaları Şehmuz Bey’in hakimiyeti altındadır. Damatları Selahattin, eşi Gülistan’a hiç bağlı değildir üstelik onu pavyonda tanıştığı Tülay ile aldatmaktadır. Evin tek oğlu olan Rıza, hiç sevmediği Nurhayat ile ailesinin baskısıyla nişanlanmıştır. Ancak bu duruma daha fazla katlanamaz ve Nurhayat’tan ayrılma kararı alır. Bu karar Kocabaşlar için yıkım olur. Aile, Rıza ve Nurhayat’ın arasını düzeltmek için seferber olur. Bu olaylar yaşanırken tüm ailenin hayatını değiştirecek bambaşka bir gelişme yaşanır. Deniz, yanında kardeşi Bora ile birlikte, bir dizide bir bölüm konuk oyunculuk yapmak için İzmir’den İstanbul’a gelir. Yıllardır aradığı fırsatı bulamayan Deniz’in hiç beklemediği bir anda şansı döner. Dizinin başrol oyuncusu sette olay çıkartıp işi bırakır. Bir anda bölüm oyunculuğundan başrole terfi eden Deniz, İstanbul’da ev arayışına girer. Setteki diğer bir oyuncu Açılay da ev aramaktadır ve Deniz’e ev arkadaşı olmayı teklif eder. Şehmuz Bey de Rıza’ya kızar ve Nurhayat ile evlendirdikten sonra oturmalarını planladıkları yan daireyi kiraya vermeye karar verir. Herkes bu daireyi tutmak üzere harekete geçer. Damat Selahattin o dairede metresi Tülay’ı oturtmayı planlarken, büyük bir tesadüf sonucu Deniz ve Açılay da aynı eve talip olur. Ancak Şehmuz evi sadece ailelere kiralamaktadır. Daireyi çok isteyen Deniz, Açılay ve Bora’nın aklına bir plan gelir. Plan işe yarar Şehmuz Bey’i ikna edip evi tutarlar. Ancak ilk başta yolunda giden işler kısa bir süre sonra kontrolden çıkar. Hayalleri suya düşen Selahattin, Deniz’leri evden attırmanın yollarını ararken, evin başkasına kiralandığını duyan Tülay, Kocabaşlar’ın evine baskın yapar. Bu sırada Deniz ve Açılay’ı televizyonda gören Şehmuz kandırıldığını anlar, ortalık karışır. Üstelik Rıza ile Deniz arasında da yeni bir aşk filizlenmektedir.
Sanat Yönetmeni
Kostüm Tasarım
Kamera Ekibi
Sinemakralı1
13 Mart 2020 12:10Avrupa yakası düzeyinde olmasa da fena değildi bir çok başarılı karakter vardı gülse birsel senarist olarak başarılıydı oyuncular da beyazıt öztürk dışında fena değildi 90.bölümde final yapmıştı.
Cevap Yazali2y
3 Mayıs 2019 21:26Gülse Birsel in en beğendiğim dizisi. Zerrin, Nurhayat, Vasfiye Teyze, Afife gibi beni çok güldüren karakterlerin yanında Şehmuz, Servet, Gülistan, Selahattin, Bünyamin, Çağatay gibi enteran tipleri barındıran eğlenceli bir dizi. Elbette, karakterleri başarı ile canlandıran harika oyunculara selamlar.
Cevap Yazvatansever10
27 Kasım 2014 12:58avrupa yakası gibi komedi dızınden sonra bu diziyı nedense sevemedım.yıne de emeklerıne sağlık...
Cevap YazSarpBayhan
20 Kasım 2014 01:04Bu gece itibariyle Final yapan dizi. Az önce Kanal D'de Final Bölümü yayınlandı. Avrupa Yakasını çok severek izlerdim ama bu diziyi hiç izlememiştim. Sanırım dizinin en büyük katkısı oyuncularına oldu çünkü neredeyse dizinin oyuncularının tamamı reklamlarda oynadılar.
Cevap YazSendenBaşka
13 Ekim 2013 23:56Takip ettiğim bir,bu dizi kaldı. Güzel başladı . Gülistan 'nın eski manitası çok güzel olmuş. Vasfiye Eylem 'i nasıl ezdi geçtiyse bu Biraylan duzlu fıstık tiplemesi de bence Orçun'u geride bıraktı. .
Cevap Yazbeyzacetin
7 Mart 2013 13:57abartılı karakterler, komik olmaktan çok uzak Orçun karakteri izlerken yoruyor. Çok kaliteli espriler de var ama Gülse Birsel in her zaman yaptıgı bir hatayı yine yapması beni cok sinirlendiriyor. Bir karakter tuttugu zaman onun konusma tarzını, şivesini öyle abartıyor ki suyunu cıkarıyor. Mesela Avrupa Yakası nın Burhan ının şivesi ilk bölümlerde o kadar belirgin degildi, baktı ki herkes gülüyor daha komik olsun diye abarttı. Şahika ve Gaffur a da aynısını yaptı. "Yalan Dünya" nın ilk bölümlerinde Gülistan ın şivesi hiç de o kadar belirgin değil. Ama sonradan abartılı bir şiveyle konusmaya basladı. Çok da itici oldu. Hareketlerini de abarttıkça abarttı. Yani o kadar cok sacmalık var ki aradaki birkaç iyi espri için diziyi bastan sona izlemeye katlanamıyorum. En fazla 10 bölüm izlemişimdir sonra sabrım bitti.
Cevap Yaz