Güneşi Gördüm

(94 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül Mahsun Kırmızıgül
Ülke: türkiye
Gişe: 2.491.754
Oyuncular: Ayhan Eroğlu, Ecem Cansu Aktay, Seyhan Arman, Pelin Çalışkanoğlu, Ali Tutal, Bala Atabek, Yıldız Kültür, Yiğit Özşener, Ümit Okur, Şerif Sezer Devamını Gör...
Ödüller: En İyi Görüntü YönetmeniEn İyi Yardımcı Erkek OyuncuEn İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Konusu : Mayınların arasında, doğuda bir sınır köyü; 25 yıldır iki tarafın arasında kalan çaresiz insanlar... Zorunlu göç uygulaması nedeniyle, doğup büyüdükleri topraklardan, köylerinden ayrılmak zorunda kalan Altun aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar. Davut Altun, ailesiyle birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç’e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul’a doğrudur… Yolculuk başlamıştır… Bitmek bilmez fırtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların, kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikâyesidir… Her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı duran, savaşın, kavganın, kendine benzemeyeni hor görmenin sorunun ta kendisi olduğunu söyleyen bu filmde anlatılan; hepimizin, memleketimizin, Türkiye’nin hikâyesidir…”
Yapımcı
Danışman
Kurgu
Sanat Yönetmeni
Kostüm Tasarım
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Kamera Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Sanat Ekibi
Makyaj Ekibi
Ses Ekibi
Efektler
Oyuncu Seçimi
Ulaşım
canilecanan
25 Mayıs 2019 06:19Gösterime girdiği 2009 senesinde henüz vizyonda iken gidip izlediğim bir filmdi. "Bu filmden sonra kendime gelebilmem, vizyondaki bir Türk filmine bir daha gidebilmem için, korkarım ve zannediyorum pek çok Amerikan filmi izlemem şart!" diye düşünmüştüm çıkarken. Bol bol duygu sömürüsünden fenalık geldi. Kompozisyon dersindeki gibi ezberlenmiş ve kalıplaşmış, ruhunu kaybetmiş cümlelerle bezeli bu propaganda filmini izlerken bir taraftan da ne kadar geç kalınmış olduğunu düşündüm. Evet, sene 2009 için çok geç kalınmış bir hikaye ve dillendirilmede gecikmiş olgulardan bahsediyor Güneşi Gördüm filmi. Üstelik bakıyorum da bir zılgıt, bir tespih, bir sakal, bir de şalvar yetiyor sinemamızda Kürt olmaya! Bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum. Hikayedeki kopukluk ve uyumsuzluklara hiç girmiyorum bile... Haddini aşacak derecede fazla konu ve karaktere yer verilmiş: Terör, özürlü çocuklar, yokluk, yalnızlık ve eğitimsizlik gibi üstesinden gelmenin insani boyutları aştığı sorunların üzerine bir de eşcinsellik ve yasadışı göç olgusunu eklemek, aynı film için lüksten başka bir şey değil.
Cevap Yazkaancakaniik
7 Ağustos 2015 14:30Göçmenlerin yaşadığı sorunları hüzünlü ama son derece tarafsız ve gerçekçi bir şekilde anlatıyor. Kesinlikle izlemeye değer
Cevap Yazilkerbay
27 Mart 2015 07:34Ön Yargılarla izlesem'de çok güzel bir filmdi neredeyse Türkiye'nin bütün toplumsal sorunlarına değinilmiş filmde herkesin izlemesi gereken bir film
Cevap Yazvatansever10
27 Kasım 2014 12:56terör belası yüzünden yıkılan yuvalar,dağılan aileler ve herbir parçası etkilenen vatan toprakları...bu konuyu ekranlara güzel bırsekılde tasıyan mahsun kırmızıgüle saygılarımı sunarım.
Cevap Yazgezgin1903
1 Mart 2014 22:20filmi izlemeden önce konusu nedeniyle izlemek istememiştim filmi izledikten sonra bu ön yargımı yıktım gerçekten güzel bir film olmuş konusu oyuncu kalitesi her yönüyle beğendim herkese tavsiye ederim sıkılmadan izlenebilir.
Cevap Yazpleiadess
9 Ekim 2013 16:38film güzeldi verdiği mesajda öyle, çok fazla kaliteli oyuncu vardı durum böyle olunca filmin konusu mu oyunculara yetmemiş, yoksa oyuncular mı filmin konusuna fazla gelmiş anlamadım :)) herşeyden biraz vermeye çalışmışlar buda her sanatçıdan bir parça izleme olanağı sağlamış zira kimi ararsanız filmde var :))
Cevap Yazserblood2012
21 Haziran 2013 08:00mahsun kırmızıgül en iyi bildiği konuyu işlemiş.. ellerine sağlık..
Cevap Yaz