Pazar - Bir Ticaret Masalı (The Market - A Tale of Trade)

(4 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Ben Hopkins Ben Hopkins
Ülke: almanya, ingiltere, kazakistan, türkiye
Gişe: 10.033
Oyuncular: Ercan Kılıçarslan, Özlem Başkaya, Kamil Acar, Kubilay Tuncer, Hakan Ekinci, Fevzi Bozbay, Sinan Tuzcu, Serap Önder, Nilüfer Alptekin, Ferit Kaya Devamını Gör...
Ödüller: En İyi Erkek OyuncuEn İyi KostümEn İyi SenaryoEn İyi Erkek OyuncuEn İyi Film
Konusu : Aşık geleneği çizgisinde bir anlatıma sahip olan "Pazar: Bir Ticaret Masalı" Rojin'in seslendirdiği türküyle başlıyor: "Geliyor Mihram, çekilin yoldan!" Mihram, ticarete kafası basan, karaborsayı iyi tanıyan, "Ne gerekirse bulurum" düsturuyla hareket eden ve kamyonetiyle sınır ötesi gidip gelirken ufak tefek kaçakçılık yapmaktan çekinmeyen ve köşeyi dönmek isteyen bir kişilik. Mihram, biraz içki biraz kumara ve küçük suçlara rağmen özünde iyi bir insan. Kızını ve karnı burnunda karısını sever. Tanrı'ya inanır ama ona sadece "Şu kulunun hayatı değişsin" diye yakarır. Tanrı'ya maddi isteklerinin gerçekleşmesi karşılığında içkiyi bırakma sözü bile verecek kadar naif bir yanı vardır. Öte yandan piyasayı iyi okuyan, sıkı pazarlık yapan bir adamdır Mihram. Kasabaya verici dikildiğini görünce cep telefonu satışına yatırım yapmayı hemen akıl eder ama sermayesi yoktur. Bu da onu fırsatçı bir kişiliğe büründürmüştür.
Danışman
Kostüm Tasarım
Yönetmen Ekibi
Sanat Ekibi
gecedensonra
9 Haziran 2011 17:55her akşam votka rakı ve şarap nidaları ile film bittikten sonra bile akılarda kalan tayanç ayaydın ın o sahnesi yok mu bizi bitimişti izlşerken. konu çok yavan oyuncular kısıtlı üstelik doğu anadolu da geçen film de dil hiç de öyle değil sanırım.. orta ayar bir film 7 verilir.
Cevap Yazbaran34
14 Mayıs 2011 02:22Yabancı bir yönetmenin senaryoyuda üstlenerek Türkiye'de Türk filmi yapması çok iyi olmuş. Fakat Altın Portakal film festival'inde "3 Maymun" filmini geçerek en iyi film ödülünü kazanması bence Ben Hopkins ve onun gıyabında diğer yabancı yönetmenleri Türk filmlerine cesaretlendirici bir davet niteliği taşıyor. Çünkü film de aksaklıklar had safhada. Şu doğu filmlerinde oyuncular bir türlü yöreye has şiveyi telaffuz edemiyorlar. Müziklere gelince girişte ki Rojin'in söylediği şarkı kulakları tırmalıyor çok abes olmuş. Ama diğer müzikler harikaydı. Kahvede ki dengbejlerden Aşık Mehmet Aydıner ve Aşık Yusuf Kapçak çok güzel okumuşlar. Bir de filmin ortalarında ninni okuyan Meryem Başak süperdi. Bir eleştirimde Miryam rolünde ki Tayanç camiiye girip rızkı için dua ediyor fakat ilginç bir çelişki cemaat camiye girince dışarı çıkıyor namaz kılmıyor. Komedimi yoksa yönetmenin cehaletimi bilemedim. Senaryoyu çeviren arkadaşımız da olaya Fransız galiba. Cast bayağı geniş fakat rol dağıtımı adaletsiz olmuş. Kurgu hep Miryam üzerinden dönüyor. Yine de film fena olmamış.
Cevap Yazceyhun_mr
17 Ekim 2010 21:07doğunun kültürünü yansıtarak çekilmiş,senaryosu değişik,kendini izletebilen iyi bir film.
Cevap Yazafarikan
8 Mayıs 2009 19:19Üç maymun,hayat var,nokta gibi filmlerden sonra Altın portakalın bu filme gitmesi merakları üzerine çekmiş ve ödülü gerçekten hak etti mi yoksa bizdeki yabancı hayranlığı mı bu ödülü almasında etkili oldu diye düşünmüştük. film güzeldi ama Altın portakalın alacak kadar da değildi bence diğer filmlere haklızlık yapılmıs olunabileceği kanaatindeym. Tayanç ayaydının oyunculuğu göz kamastırıcıydı ve aldığı ödülü fazlasıyla hak etmiş bence. Doğu da geçiyor film sınırda ve yabancı filmin bu bölgeleri anlatması sevindirici ama sıradan bir filmdi bence
Cevap Yaz