Aşık Oldum (Aşık Oldum)

(32 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Ertem Eğilmez Ertem Eğilmez
Ülke: türkiye
Oyuncular: Ayşe Kökçü, Tuncay Akça, Sümer Tilmaç, Necati Bilgiç, Savaş Dinçel, Ayşen Gruda, Şener Şen, Nevra Serezli, Sevil Uluyol, Filiz Bozkurt Devamını Gör...
Konusu : Bir reklam ajansından çalışan Şakir (Şener Şen) orta yaşlı, evli ve içine kapanık bir adamdır. Sibel'i (Şehnaz Dilan) görünceye kadar hayatı hep tekdüze geçmiştir, ama ona rastlayınca hayatı altüst olur. Bu genç ve güzel manken onun aklını başından alır. Şakir, çapkınlıkta acemi olduğu için arkadaşlarından "taktik" alır, derken telefonla aşkını itiraf etmek ister ama Sibel yerine, aynı ofiste çalışan İnci'ye (Ayşen Gruda) telefon edince, işler karışır.
Kurgu
Kostüm Tasarım
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Kamera Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Makyaj Ekibi
Ses Ekibi
Tasarım
erhaab
17 Ekim 2017 03:11Bu Şener Şen'in kaderi midir nedir, yine kendisini at kaçırıyor:) Orijinali the woman in red olan ve uyarlama konusunda aştığımız, orijinalinden çok daha iyi olan filmdir. Filmi Şener Şen sürüklüyor diyecek oluyorum ama Erdal Özyağcılar, Savaş Dinçel ve Necati Bilgiç'ten oluşan zampara triosu öyle bir rol kesiyor ve öyle repliklere imza atıyorlar ki her sahnesi ayrı bir vaka-ı hayriyenin vakvakiyesi:) Ayrıca Şener Şen ile komşu çocuğu rolünde olan Tuncay Akça'nın her sahnesi ayrı bir kahkaha sebebi.
Cevap Yazperformer
23 Nisan 2017 21:51bazı kusurlarına rağmen muhteşem bir film. sayısız kere izlediğim filmlerden...yabancı orjinal versiyonuda çok güzeldir... bar sahnesinde barmen rolünde başar sabuncu, reklam filmi çekim sahnesinde yönetmen rolünde sinan çetin de görünmektedir. ayrıca o dönem zaten bir yönetmen olan ümit efekan bu filmde ustası ertem eğilmez'e asistanlık (yönetmen yardımcılığı) yapmıştır.
Cevap YazMr.Rcmnt
13 Ekim 2016 03:50Şehnaz'a aşık olduğum film... Ama bu aşk kısa sürmüştür bunu da belirtmeliyim...:) Herkes aynı şeyi söylemiş bende söylemeliyim... :D Fakat Ayşen Gruda ve diğer yan rollerdeki herkesin de harika olduğunu belirtmeden geçmeyeceğim... Özellikle bar sahnesi hiç unutmadıklarımdandır...
Cevap Yazyesilçamsever38
3 Ekim 2016 23:47Bu filmde şehnaz dilan a aşık olmamak elde değil aşık oldum
Cevap YazKpax08
25 Ocak 2016 11:49The Woman İn Red filminin Türk uyarlaması olan bu eser, bana göre orijinalinden daha başarılı olmuş. Tabii ki bu başarının en büyük sebebi bence filmdeki kalbur üstü oyunculuklar ve espirilerdir. Bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Cevap Yazakn0603
1 Aralık 2014 19:48çok sıcak ve bazı sahnelerinde gülmekten karnıma ağrılar girmişti özellikle şehnaz dilanın(sibel) in evinde kocasının bastığı sahne balkona çıkıyor yakalanmamak için millet initihar ediyor sanıyor izlenmeye değer bir film
Cevap Yazbysiirtli56
19 Temmuz 2013 13:54çok kaliteli espiriler vardı..şener şen ve tuncay akça dialogları muhteşemdi.
Cevap Yazerakman
8 Ekim 2012 09:12Tek kelime ile harika bir film.Havuz başı muhabbetler ise on numara.Eglenceli akıcı samimi içten bir komedi filmi.
Cevap YazFOSTERKANE
22 Eylül 2011 13:491. un elephant ca trompe enormement 2. women in red 3. asik oldum
ertem egilmez in bence en kötü filmi egilmez in 60 li yillarda yaptigi filmler disinda tüm filmlerini izledim ama tek begenmedigim filmi bu oldu.
1. film un elephant ca trompe enormement/1976, yönetmen yves robert in bu filmi tek fransada degil yurt disindada basarli olunca hollywooda yeniden cevrilir,bunun nedenide, amerikan seyircisinin genelde yabanci film izlemeyin bir halk oldugundandir ve bu yüzden disarda begenilen cogu film amerikada yeniden cevrilir,senaryo biraz daha yumusatilir, amerikan halkinin seve bilecegi bir kivama getirilir zaten fransa bu konuda rekor sahibi, cogu basarli olan fransiz filmi amerika yeniden cevrildi (1), fransiz filmin disinda baska avrupa ülkerlerinden, japon filmleri hollywooda yeniden cevrilmistir.
2. women in red/1984, gene wilder 70 ve 80 lerde cok söhretli olan bir komedi yildiziydi, mel brooks un young frankenstein/1974 belkide en ünlü filmi olmus (kendiside bu filmin eser sahibi ve brooks beraber senaryo yazari) ve ardindan yönetmenligi denemis. 70 li yillarda iki film yapar ve 80 lerdede iki film daha yapar, 80 lerde ilk yaptigi filmde women in red olur. 1976 fransiz filmini ben biraz hatirliyorum izleyeli cok yillar oldu ama hatirlaya bildigim kadar wilder in filminden biraz daha yavas olusu, wilder filmini (senaryosunuda kendi yazmis) hollywood (bununla birlikte dünya) seyircine uygun olarak yazilmis, birde filme soundtrack sarkisi olan sarki my lady in red iyi secilmis (sarki oscar bile almis).gene wilder bu film ardindan bir daha yönetmenligi dener ama basarli olmaz, birkac filmde oynadiktan sonrada kayip olur daha dogrusu unutulur, bugün oyuncu olarak belki anilir ama yönetmen olarak tamamen unutulmustur (bu ayni kaderi buster keaton yasamis, 20 li yillarda cok söhretliyken 30 li yillarda unutulup anca 60 li yillarda yine hatirlanmisti).
3. asik oldum/1985, baska yönetmenlerle kiyaslarsak tabii ki güzel film ama bir egilmez filmi olarak bence kötü bir film, nedeni senaryo bakimdan hic bir yenilik bir özgünlük olmamasi (tabii sener sen, nevra serezli,erdal özyagcilar,aysen gruda gibi dev oyuncular filmde her zaman ki gibi iyi oynamislar). egilmez in filmi wilder in filmin birebir aynisi, buna hic gerek varmiydi mesela sadik sendil bu film yapiltiginda orjinal filminden yeni bir senaryo yaza bilirdi veya baska senaryo yazari/yazarlari ilk filminden veya ikinci filminde daha özgün bir senaryo yaza bilirdi, tek fransiz filmin konusunu (evli bir adam gördügü kirmzi giysili bir kiza asik olur ve o bayana ulasmak icin bir caba icine girer ve bu acemi capkinin birde kendisine yardim etmek isteyen arkadaslar vardir) alinip yep yeni bir senaryo yazila bilinirdi.
bu ünlü havalandirma sahnesi, bir bayan in eteginin havalanip acilmasi billy wilder in ünlü the seven year ithc/1955 filminden esinleme oldugunu bilen bilir, fakat aslinda wilderin filminde öyle sert, sok edici bir sahne yoktur, bu unlü sahne cekildiginde filme reklam olsun diye medya gazetleri cagrilmis ve cok ünlü monroe nin sete cekilen resimleri tüm dünyada ilgi görmüs fakat filmde o sahneler kullanilmamistir zaten o yillarda sansürden gecmesini imkan yoktu ama cogu erkek seyirci o sicak/erotik görüntüleri filmde gördügünü zaneder (2). aslinda bu ünlü etek havalanmasi sahnesi billy wilder ait degilmis,what happend on twenty third street,new york city/1901 geroge s fleming ve edwin s porter in yönetigi 75 saniyelik kisa filmde ilk olarak görülen bir sahneymis (vikipedi) ama bu cok kisa filmde bence bu etek sahnesinden cok o yillara ait ve bugün mazi olan belgesel tadinda görüntüsü, o zamanki bir caddeyi görmek, insanlari ve kiyafetlerini görmek bana daha ilginc geldi.
(1) bill murray da ilk yönetigi filmde gene wilder gibi bir fransiz filmin yeniden ceker. (2) izleyciyi görmeyipte gördügünü zanediren baska filmlerde buna benzer sahneler psycho/1960 bicaklanma sahnesi,rosemary s baby/1968 rosemary in bebegini gösteren sahne.
Cevap Yazoğuzzz
14 Ağustos 2011 13:53süper bir şener şen filmi, erdal özyağcılarda filme renk katmış
Cevap Yaz