Anayurt Oteli

(46 kişi yorum yaptı)

Yönetmen: Ömer Kavur Ömer Kavur
Ülke: türkiye
Gişe: 5.647
Oyuncular: Arslan Kacar, Yaşar Güner, Ülkü Ülker, Songül Ülkü, Cengiz Sezici, Kemal İnci, Serra Yılmaz, Osman Alyanak, Orhan Çağman, Macit Koper Devamını Gör...
Ödüller: Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu ÖdülüEn İyi YönetmenEn İyi 2. FilmEn İyi Türk Filmi
Konusu : Yusuf Atılgan'ın romanından uyarlanan ruhbilimsel ayrıntılarla destekli çarpıcı bir "iç dünya” filmi. İstasyon yakınlarındaki babadan kalma on dört odalı, eski bir konaktan bozma otele gecikmeli Ankara treniyle gizemli bir kadın gelir. Otelin katibi ve sahibi Zebercet, bir gece kalıp giden meçhul kadını bekler durur. Dünyasına cinsel bir düş gibi giren kadını umutsuz bekleyişi Zebercet' i trajik bir sona doğru götürecektir. (Agah Özgüç'ün 100 Filmde Türk Sineması Kitabından)
Yapımcı
Görüntü Yönetmeni
Kurgu
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Kamera Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Ses Ekibi
Seslendirme
performer
25 Temmuz 2017 22:45macit koper'den ders niteliğinde oyunculuk gösterisi...nev-i şahsına münhasır ama basit diyaloglarıyla insanı kendisine çeken psikolojik bir film. serra yılmaz'ın oyunculuğunu ayrıca çok beğendim.
Cevap YazSinecan06
6 Haziran 2017 23:13Başka Sinema kapsamında vizyona giren Anayurt Oteli bence başarılı olmaktan uzak bir restorasyonla selamladı seyirciyi. Eser öyle sağlam ve Ömer Kavur da öyle mahir ki bu filme biçilen sinemamızdaki en iyi edebiyat uyarlaması sıfarı çok doğru. Macit Koper dışında beğendiğim oyuncular Orhan Çağman, Osman Alyanak ve Yaşar Güner
Cevap Yazgezgin1903
30 Ekim 2016 01:37Bu film memleketim nazillide çekildi bu filmin çekildiği konak 90 li yılların sonuna kadar Otel olarak çalıştırılmis bu filmin çekimleri sırasında babam bu otelde çalışıyordu söylediğine göre filmin çekimi aşağı yukarı 1 ay sürmüş Filmciler bütün odaları 1 aylığına kiralamis babamda ufak bir sahnede gözüküyor gece yarısı hayat kadıniyla otele gelen adam rolünde filmin çekildiği Otel şuanda müze halinde içinde çok değerli antikalar var Atatürk zamanından kalma tarım aletleri falan.
Cevap YazZebercet_Gezgin
27 Mayıs 2014 21:10Favori filmimdir. Bir başyapıttır. Zebercet Gezgin Türk sinemasının ete kemiğe bürünmüş gerçek film karakterlerindendir.
Cevap Yazsinemadelisi
9 Temmuz 2013 02:57Yalnızlığı diplerinde yaşayan monoton hayattan artık kişilik bölünmesi yaşayan şizofreni hastası bir adamı anlatan eşsiz bir başyapıt. Türünün en iyi örneği olup gelecekteki psikolojik filmlere de yol açmıştır. Gerçek hayatta Zebercetlerin olduğu unutulmamalıdır.
Cevap Yazmenegroth
8 Mart 2013 19:12Kokusu iliklerimize işleyen bir yalnızlık.. İsmim Zebercet..bu isimde bu zamana kadar hiç kimse kayıt yaptırmamış. Yalnızlığında öyle kalabalıklaşmış ki Zebercet, insanlar konuşmadan onlar yerine cümle kuran,kendisine söylenilen (çok şakacısınız,taş gibisiniz) gibi cümleleri tekrar tekrar kurgulayan,bir kere gördüğü odanız var mı? deyip geri gelme vadiyle adamcağızı kandırmış bir kızı paranoyanın en doruk noktalarında seven,dış dünya dediğimiz sosyal ortamdan da yıllarca ormanda yaşamış bir insan edasıyla kaçan,hayatını adeta halisülasyonlarla bütünleyen (ne yapsın ki adam buna sanki koşullanmış) ve normal şartlarla asla adaptasyon kurmayı kabul etmeyen bir yalnızlık sevdalısı Zebercet..Bu ne kadar kabul edilir bir durum bilmiyorum ama film boyunca depresyonvari bir ruh haliyle izliyorsunuz.Koper Zebercet'i padişah fermanıyla sahiplenmiş yetmemiş kendisini bu karakterle mükemmelce bürüleyivermiş.Serra Yılmaz'ı es geçmemek lazım,ağam dedi başka laf ettirmedi kadıncağız.maruz kaldığı feci son ise filmin kilit noktalarından birisi.Zebercet kendi kurduyu dünyasında hiçbirşeyin umduğu gibi olmamasıyla dış dünyaya bir bakma isteğine kavuşuyor.Ve fakat bu onun için daha büyük bir felaket hiçbirşey tanıdık gelmiyor.televizyon bile ona o kadar yabancı geliyor ki.kendisini başka yalanlara atıyor ister istemez..tütsüsü içinizi yakan bir yalnızlık için ne kadar isteklisiniz bilinmez ama bu film tam seyirlik.
Cevap Yazmagoria
7 Mart 2013 12:56Bir odanız var mı? .. Yalnızlığın en koyu taraflarında yürüyen Zebercet'in umutsuz hikayesi.Hiçbir tanıdık olmadan,bir amaç olmadan,heyecan olmadan,her gün aynı basit şeyleri yapmak,her gün yalnızlığa direnmek ve içindeki son umutlarla yeni güne başlamak..Onun hayatını en iyi özetleyen cümleler bunlar olsa gerek.. Her yeni gün bir öncekinden farksızken bir anda on dört odalı oteline,onu iliklerine kadar etkileyen,gizemli bir kadın gelir. Sadece bir gece kalıp,gider.Ve gittiğinde Zebercet'in tüm zaman ve mekan algısını,işini,hayatını,dünyaya dair tüm bağlantısını da beraberinde götürür.Başlangıçta kadının tekrar döneceğine dair güçlü bir umut taşısada zamanla bu umutları tükenmeye başlar ve nefes almak dışında hayata dair neredeyse hiçbir varlığı kalmaz..Yalnızlığın en karanlık taraflarını hissettiren ve özette de söylendiği gibi ruhbilimsel ayrıntılarla,aynı zamanda bir belgesel niteliği de kazanabilecek türde psikolojik yansımaları da gayet iyi sergilemiş.Zamansız gel-gitleri, bazen anlamsız şekilde gerçekleşen gelişmeleriyle izlenirliğine gizem ve heyecan katmış. Sinemamızda böyle bir örneği görmek mutluluk verici. Pek bilinmeyen bir film ama bence psikolojik türde yaptığımız en iyi birkaç film arasında olduğu rahatlıkla söylenebilir. Macit Koper üst düzey bir performans göstermiş.Zebercet karakterini çok iyi taşıdığını düşünüyorum..Değerli bir film .
Cevap YazMUTLUKAANC
2 Mart 2012 15:39yusuf atılgan'ın zirve romanının perdeye şahane aktarımı..bu filmin yakaladığı karanlığı hala yakalayamamıştır türk sineması..
Cevap Yazsavcia43
10 Şubat 2012 00:32çok yönlü bilimsel bir yazı.sizofreninin kişilik bölünmesi ögesini zebercette görüyoruz.
bu konudaki yorumlarınız eksik hatalıdır
Cevap Yazsavcia43
10 Şubat 2012 00:14hem sanat hem gişe filmi.
macit koper verilen 4 yıldız azdır 5 olmalı.kusursuz rolünün hakkını vermiş. gelmiş gecmiş türk filimleri içinde ilk 5 içinde yer alması gereklidir
Cevap Yaz