TSPB’nin 8. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’na son başvuru tarihi 16 Eylül…
17 Ağustos 2022

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), bu yıl sekizincisini gerçekleştireceği ‘Kamera Elinde Geleceğin Cebinde’ Kısa Film Yarışması senaryo başvurularında geri sayım başladı. Her yaştan katılımcıya açık olan yarışmaya başvurular online olarak www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen sinemaseverlerin 16 Eylül 2022 tarihine kadar senaryolarını paylaşmaları gerekiyor. “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temalı bu yılki yarışmanın sloganı, “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun…” Yarışma sonunda dereceye girenler toplamda 70 bin TL’ye varan ödülleri kazanacak. 

 

 Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 2014 yılından bu yana başarıyla yürüttüğü ve artık gelenekselleşen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın sekizincisi için başvurular 23 Haziran’da başladı. “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” teması ve “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun” mottosuyla başlayan yarışmada, senaryo başvuru tarihi 16 Eylül 2022’de sona eriyor. TSPB’nin sinemanın toplumsal dönüşümdeki gücüyle ülkede finansal okuryazarlık ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği ve her yıl yeni bir temayla yürüttüğü kısa film yarışmasının bu yılki teması, “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” olarak belirlendi. 

 

Yurt içi ve yurt dışından herkesin katılımına açık olan yarışmaya başvuru da ücretsiz olacak. Başvuru kayıtları; www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Senaryo ve filmlerin dilinin Türkçe olması, senaryoların üç, en fazla beş sayfa olması ve filmlerin üç dakikayı geçmemesi gerekiyor.

 

Önce senaryolar seçilecek, sonra filmler çekilecek

TSPB’nin bu yıl sekizincisini düzenleyeceği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışması bu yıl yoluna yeni bir sayfa açarak devam ediyor. Bu yılki yarışmaya katılacak sinemaseverler, önce “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temasına uygun hazırladıkları senaryolarını gönderecekler. TSPB Ön Jürisi tarafından değerlendirilen senaryolar daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri ve 2013-2017 yılları arası İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Senaryo Yazarlığı ve Senaryo Teknikleri dersleri veren, hali hazırda Kanal D İçerik Geliştirme Yöneticisi Duygu Ertekin tarafından seçilecek. Ön elemede, temaya uygun olmayan ve iyi bir şekilde işlenmemiş filmler elenerek daha kaliteli filmlerin çıkması hedefleniyor. Senaryo aşamasını geçen adaylar “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’na bu senaryolarını filmleştirerek katılabilecek.

 

Ön elemeyi geçen senaryoların sahipleri ile Murat İri ve Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yargı gibi izlenme rekorları kıran dizilerin ünlü yönetmeni Ali Bilgin’in katılımıyla ‘sinema unsurları’ konulu bir atölye çalışması yapılacak. Sonrasında adaylara senaryolarına ait filmlerini çekmeleri için 2 Aralık 2022 tarihine kadar süre verilecek. 

 

Kazananlara toplamda 70 bin TL tutarında ödüller verilecek

Yarışmada ödül alan birinci filme 25.000 TL, ikinci filme 20.000 TL, üçüncüye ise 15.000 TL tutarında ödül verilecek. Yarışmada, ayrıca 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli ismi Cüneyt Cebenoyan adına da 10.000 TL değerindeki “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verilecek. 

Filmler üç jüri ekibi tarafından değerlendirilecek

TSPB Jürisi ve Senaryo Jürisi’nin değerlendirmeleri sonrası, senaryo elemesini geçen katılımcıların filmleri sinema ve akademi dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı Ana Jüri tarafından değerlendirilecek. Jüride, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Kamera Kurgu Kuram ve Uygulamaları, Kurgu Atölyesi, Belgesel Film Yapımı ve Kurmaca Film Yapımı konularında dersler veren Alp Birol, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri, Hürriyet Gazetesi Yazarı Uğur Vardan, Sinema Yazarları Derneği üyesi sinema yazarı ve eleştirmeni Selin Gürel, izlenme rekorları kıran dizilerin ünlü yönetmeni Ali Bilgin ve ünlü oyuncu Feride Çetin’in yanı sıra TSPB adına TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer de yer alacak. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)