Sinema Adası, sinema alanındaki üretim sürecini öğrenmek isteyenleri alanında uzman isimlerle buluşturmaya “online” olarak devam ediyor.
27 Ekim 2021

Sinema eğitimlerinde 4. yılına giren Sinema Adası "Online Sinema Akademisi" ile yeni dönem eğitimlerini duyurdu. Online olarak gerçekleşecek eğitimler her yaştan katılımcıya açıktır.

1 Aralık 2021 - 13 Nisan 2022 tarihleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek eğitimde, öğrencilere toplam 5 ay (20 Hafta) 40 saat sürecek bir sinema akademisi eğitimi sunuyor. Sinema yazarı Çağnur Öztürk moderatörlüğünde gerçekleşecek derslerde ulusal ve Uluslararası alanda başarılı sinemacılar Sinema Adası Online Sinema Akademisi'nde 5 ay boyunca sinema eğitimleri verecek! 

 "Sinemada Kurgu" dersine dünyaca ünlü kurgucu Yorgos Mavropsaridis, "İlk Film İlk Yönetmenlik" dersine yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve Azra Deniz Okyay, "Proje Geliştirme ve Yapımcılık" dersine yapımcı Dilek Aydın, "Bağımsız Sinemanın Dijital Dönüşümü" dersine yönetmen Soner Caner, "Sinemada Görüntü" dersine görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, "Fikirden Senaryoya Senaryodan Filme" dersinde yönetmen ve senarist Ali Taner Baltacı, "Bir Senaryo Yazmak" dersine yönetmen ve senarist Pelin Esmer, "Fikirden Filme Yolculuk" dersine senarist ve yönetmen Hiner Saleem, "Sinema Tarihi" dersine sinema eleştirmeni Rıza Oylum ve "Sinemada Oyunculuk" dersine ise oyuncu Derya Alabora katılacak.

1 Aralık - 13 Nisan, tarihleri arasında gerçekleşecek ikinci dönem "Online Sinema Akademisi" 20 hafta - 5 ay boyunca her hafta Çarşamba akşamları 19:30 ile 21:30 arasında öğrencilerinin ekranlarında olacaklar.

Atölye Süresi: 20 hafta, 40 saat.
İletişim;
[email protected]


 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)