Kızılay Dostluk Film Festivali’nin Kısa Film Atölyesi’nde; yönetmenlik, oyunculuk, senaryo, yapımcılık ve görüntü yönetmenliği başlıkları altında birbirinden farklı etkinlikler gerçekleşecek.
05 Ekim 2021

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle  Balkon Film'in organize ettiği ve  Türk Kızılay'ı çatısı altında gerçekleşecek olan 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali'nin Kısa Film Atölyesi'ne başvurular başladı.  Medipol Üniversitesi ile ortak yürütülecek Kısa Film Atölyesi'ne yaş sınırı olmaksızın 25 Ekim tarihine dek başvuru yapılabilecek. Bu yıl Hacı Bektaş-ı Veli anısına düzenlenen 4. Uluslararası Kızılay Dostluk Film Festivali'nin Kısa Film Atölyesi'nde; yönetmenlik, oyunculuk, senaryo, yapımcılık ve görüntü yönetmenliği başlıkları altında birbirinden farklı etkinlikler gerçekleşecek. 

Kısa Film Atölyesi'nde Önemli İsimler Yer alıyor

4. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali kapsamında gerçekleşecek ve katılanların sertifika alacağı Kısa Film Atölyesi'nin konuşmacıları arasında; ilk uzun metrajı "Üç Yol" filmi ile 2013 yılında Eskander Sanat Eleştirmenleri'nden En İyi Türk Filmi Ödülü, 25. Ankara Film Festivali'nde ise En İyi Umut Veren Yönetmen Ödülü alan, son filmi "Ceviz Ağacı" ile de Torino Underground Film Festivali'nde En iyi Film ve En iyi Kurgu Ödüllerini kazanan Faysal Soysal, ünlü yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin son filmde başrol olarak yer alan, Türkiye ve İran ortak yapımı "Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle" filmde oynayan, 16. Akbank Film Festival'inde jüri görevinde bulunmuş aynı zamanda yönetmen olarak da uzun metraj film çekip çeşitli ödüller kazanan yönetmen ve oyuncu Afsaneh Pakroo, Sinegraf yapım şirketinde senarist ve yönetmenlik yapan, Hollywood'un önemli film şirketlerinden Seven Arts Pictures ile birlikte proje geliştirme çalışmalarında bulunan ve TRT'de yayınlanan İstanbul'un Şehirleri, Sporun Düşmanları, Değişen Şehirler isimli belgesellerin yönetmeni Aybars Bora Kahyaoğlu, yurtdışında birçok serginin küratörlüğünü yapan, Türkiye'de ise "Yasal Linç", "İletişimde Eksik", "Kod" ve "Vitrin" isimli sergilerinin sahibi, Ben Affleck'in yönettiği Hollywood yapımı "Argo" filminde koordinatör olan "Üç Yol", "Kovan", "Kan Bağı" gibi filmlerinin yapımcılığını üstlenen Canol Balkaya, 2011 yılında ilk uzun metrajı "Hangi Film" ile henüz 23 yaşındayken Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü Yönetmenliği dalında aday olan, "Balayı", "5 Silahşörler" filmlerinin görüntü yönetmenliği yapan, Boğaziçi Film Festivali'nin kurucu üyeleri arasından bulunan ayrıca reklam, belgesel ve tanıtım filmi projeleriyle de mesleğini icra eden görüntü yönetmeni Emre Pekçakır yer alıyor.

 Katılımda 20 Kişi Sınırı Başvurular arasından sadece 20 kişinin seçileceği ve katılanların sertifika alacağı Kısa Film Atölyesi'ne festivalin internet sitesi www.dostlukfilmfestivali.com adresinden başvuru yapılabilir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)