Tebessüm filmi; 35 yaşlarında bir devlet kurumunun arşiv bölümünde çalışan Mustafa’nın yaşamına odaklanıyor.
28 Eylül 2021

Yapımcılığını Avcı Film ve Su Yapım'ın üstlendiği, senaryosunu Sezgin Cengiz'in yazdığı, yönetmenliğini Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik'in birlikte yaptığı Tebessüm filminin çekimleri tamamlandı. Filmin ulusal ve uluslararası festivallerdeki yolculuğundan sonra vizyona girmesi planlanıyor!

BKM kadrosunun ve Güldür Güldür Show'un sevilen isimlerinden Onur Buldu'nun dramatik bir karakteri canlandırdığı Tebessüm filmi; 35 yaşlarında bir devlet kurumunun arşiv bölümünde çalışan Mustafa'nın yaşamına odaklanıyor. Çevresi tarafından asık suratlılığı ve asosyalliği ile tanınan Mustafa'nın bir gecede değişen ve absürdleşen hikayesine tanıklık ediyoruz. Karakterin başına gelen trajikomik durumlardan beslenerek bir kara komedi örneği sunan filmde Onur Buldu, Seda Türkmen, Adem Tosun, Güvenç Selekman, Özlem Gök ve Emir Çubukçu gibi oyuncular rol alıyor.

Filmin Konusu: Çevresi tarafından asık suratlılığı ve asosyalliği ile tanınan Mustafa İstanbul'da bir devlet dairesinde arşiv bölümünde çalışmaktadır. Mustafa'nın aranan bir katile benzemesi dolayısıyla sık sık polis kontrolüne takılması, işleri onun için iyice içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Mustafa'nın imajından hoşnutsuzluğunu bilen arkadaşı Zeki'nin, Mustafa'yı güler yüzlü gösterecek bir planı vardır ve Mustafa'yı da buna ikna eder. İşler ters gider, Mustafa'nın yeni imajı hiç de olumlu bir sonuç yaratmadığı gibi Mustafa için bundan sonra hayatında, pek de gülünecek bir şey kalmaz. Babasının Denizli'de hastaneye kaldırılıp bacağının kesildiğini öğrenir. Kesik bacağı gömmekle vazifelendirilen Mustafa ve kendisinin tam zıttı olan amcasının oğlu Mehmet kendilerini beklenmedik hataların ve absürtlüklerin içinde bulurlar.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)