Yeşilçam efsanesi Kartal Tibet hayatını kaybetti
02 Temmuz 2021

Yeşilçam'ın efsanelerinden, oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet hayatını kaybetti. Oynadığı, yönettiği ve senaryosunu yazdığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına adını ironik bir şekilde yazdıran 83 yaşındaki sanatçının vefat haberini ilk olarak Civan Canova duyurdu ve "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim" dedi.

Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Tibet, 1961 yılında Ankara'nın ilk özel tiyatrosu Meydan Sahnesi'nin kurucuları arasında yer aldı ve kariyerine başladı.

"Karaoğlan" filmiyle sinemaya adım atan Tibet, daha sonra Sezgin Burak'ın çizgi kahramanı Tarkan'ı sinemada canlandırdı. "Sarmaşık Gülleri" ve "Boş Çerçeve" gibi birçok melodramda, "Zambaklar Açarken", "Çalıkuşu" gibi pek çok edebiyat uyarlamasında yer aldı. Yönetmen olarak da başarılı bir kariyer çizen Tibet, Kemal Sunal filmlerinin yönetmenliğini de yaptı. 

İlk kez 1977'de "Tosun Paşa" filmiyle yönetmenliğe adım atan Tibet, a56 filmin yönetmenliğini yaptı. Türk sinemasına 200'e yakın filmle katkıda bulunan ve birçok ödül alan kazanmıştı.

Sinematürk Ailesi olarak yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)