Hayaletler, festival yolculuğuna Şangay ve Münih festivalleri ile devam ediyor.
08 Haziran 2021

'Hayaletler'

Şangay ve Münih'te görülecek!

Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği Hayaletler, festival yolculuğuna Şangay ve Münih festivalleri ile devam ediyor. 11-20 Haziran tarihlerinde 24. Şangay Film Festivali'nde Asya prömiyerini yapacak olan Hayaletler, 1-10 Temmuz tarihlerinde de 38. Münih Film Festivali'nde (Filmfest München) CineVision Ödülü için yarışacak. Tüm ülkede elektriklerin kesildiği bir günde dört farklı karakterin kesişen hikâyelerini anlatan Hayaletler'in başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir paylaşırken, kurgusunu Ayris Alptekin, görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk ve müziklerini de Ekin Fil üstleniyor. 14 Mayıs'ta İspanya'da sinemalarda gösterime giren Hayaletler, sonbahar aylarında da Almanya, Avusturya, İsviçre ve Yunanistan'da sinemalarda seyirciyle buluşacak. Hayaletler'in Türkiye sinemalarındaki vizyon tarihi ise pandemi dolayısıyla belirsizliğini koruyor.

Azra Deniz Okyay'ın ödüllü filmi Hayaletler'in festival yolculuğu Şangay ve Münih festivalleri ile devam ediyor. 11-20 Haziran tarihlerinde 24. Şangay Film Festivali'nde Asya prömiyerini yapacak film, 1-10 Temmuz tarihlerinde de Almanya'nın en büyük festivallerinden Münih Film Festivali'nde (Filmfest München) gösterilecek. Bu yıl 38.si yapılacak ve fiziksel koşullarda gerçekleşecek festivalde Almanya prömiyerini gerçekleştirecek film, ilk ya da ikinci filmini çekmiş yeni yeteneklerin yarıştığı CineVision bölümünde 15 bin Avroluk CineVision Ödülü için jüri önüne çıkacak.

'Hayaletler' dünyayı dolaşıyor

14 Mayıs'ta İspanya'da sinemalarda gösterime giren Hayaletler, geçtiğimiz hafta Linz'de düzenlenen CROSSING EUROPE Film Festivali'nde Avusturya prömiyerini yapmıştı. Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İrlanda, İzlanda, Danimarka, İsveç, Norveç ve İtalya'nın da aralarında olduğu otuz MUBI ülkesinde çevrimiçi gösterimini sürdüren film, sonbahar aylarında da Almanya, Avusturya, İsviçre ve Yunanistan'da sinemalarda seyirciyle buluşacak. Hayaletler'in Türkiye sinemalarındaki vizyon tarihi ise pandemi dolayısıyla belirsizliğini koruyor.

Elektriklerin kesildiği o gün

Türkiye'nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçen ve o gün İstanbul'un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin iç içe geçen hikâyeleri üzerinden anlatan filmin başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir paylaşıyor. Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk'ün üstlendiği filmin çok konuşulan müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil yaptı.

Venedik'ten yola çıktı

Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği Hayaletler, Eylül 2020'de dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali'nde Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nın (Venice International Film Critics' Week) Büyük Ödül'ünü almıştı. Türkiye prömiyerini yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödüller kazanan film, 61. Selanik Film Festivali'nde İnsani Değerler Ödülü ve Sinema ve Televizyonda Çalışan Kadınlar Ödülü'nü almış, 36. Varşova Film Festivali'nde 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)