Ünlü sporcu Tarık Solak hayatını kaybetti...
26 Ekim 2020

Türkiye'de profesyonel kick-boksun öncülerinden olan başarılı sporcu Tarık Solak vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gören Solak, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 1964 yılında Ankara'da dünyaya gelen Solak, Yozgat'lı bir ailenin 5 çocuğundan biri olarak Ankara'da dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken Avusturya'nın Brunswick kentine ailesiyle birlikte göç eden Tarık Solak, sert ortamdan kendisini koruyabilmek için dövüş sanatlarına merak saldı. Kick-boks’ta attığı ünlü bel üstü tekmelerle ün yapmaya başlayan Solak, 28 yıldır sporla iç içeydi. 

Solak, önce dövüş sanatı antrenörü sonra da kulüp idarecisi oldu. 20’li yaşların sonunda kick boksun uluslararası boyutunu gören Solak, 1993 yılında düzenlediği şovu ile 1700 seyirci toplamayı başardı.Ertesi yıl Melbourne festival salonunda 4000 kişiye Hamza-Özkan süper şovunu düzenledi. Uluslararası TV'ler 1998 yılında Solak’ın etkinliklerini yayınlamaya başladı ve aynı yıl, bir dizi şov başarısından sonra Solak, Melbourne’ün en büyük spor kompleksinde etkinlikler düzenlemeye başladı 

Kariyerinde hep zirvede yer alan Solak, 24 Ekim'de yaşamını yitirdi. Sinematürk Ailesi olarak, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)