Geçen ay dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nin Eleştirmenler Haftası bölümünde en iyi film seçilen "Hayaletler", Türkiye'de ilk kez yarın akşam Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde seyirciyle buluşuyor.
06 Ekim 2020

Yarın Altın Portakal'da 'Hayaletler' günü

Geçen ay dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nin Eleştirmenler Haftası bölümünde en iyi film seçilen "Hayaletler", Türkiye'de ilk kez yarın akşam Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde seyirciyle buluşuyor. Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği film, festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda jüri karşısına çıkacak. Eleştirmenlerin "Etkileyici ve mükemmel bir ilk film" sözleriyle övdüğü ve yılın en iyi çıkışlarından biri olarak işaret ettiği "Hayaletler", tüm Türkiye'de elektriklerin kesildiği tek bir günde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor.

Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği "Hayaletler", Türkiye prömiyerini yarın (7 Ekim Çarşamba) akşam Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapıyor. Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda gösterilecek olan film, saat 19:20'de Cam Piramit Yanı gösterim alanında ilk kez Türkiyeli seyirciyle buluşacak.

Dünya prömiyerini bu ay başında 77. Venedik Film Festivali'nin önemli paralel ve bağımsız bölümlerinden Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nda (Venice International Film Critics' Week) yapan ve burada en iyi film seçilerek Büyük Ödül'ün (Grand Prize Venice International Film Critics' Week) sahibi olan "Hayaletler", tüm Türkiye'de saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçiyor ve o gün İstanbul'un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor.

Başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir'in paylaştığı "Hayaletler"in görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk üstlenirken, müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil yaptı.

Ekim'de ayrıca Varşova'da ve Gent'te

Festivaller kadar eleştirmenlerin de 2020 gözdelerinden birine dönüşen ve Screen Daily'de "Etkileyici bir ilk film. İlk karesinden itibaren beklentileri artırıyor" ve Cineuropa'da "Kesişen bir anlatıya sahip mükemmel bir ilk film çıkışı" sözleriyle övülen "Hayaletler", 9 Ekim Cuma günü 36. Varşova Film Festivali'nin Keşifler bölümünde gösterilecek ve 19 Ekim'de de Belçika'da 47. Gent Film Festivali'nin ana yarışmasında jüri karşısına çıkacak.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)