Pippa Bacca'nın ölümünün ardındaki gerçekleri anlatan film yakında vizyonda!
31 Mart 2020

Pippa Bacca'yı Hiç Unutamadık!

Pippa Bacca'nın ölümünün ardındaki gerçekleri anlatan filmyakında vizyonda!

31 Mart 2008 yılında Türk Halkı olarak hepimiz tek yürek olup, İtalyan Barış Gelini için üzüldük. Barış gelini olarak bilinen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo tüm dünyanın tanıdığı ismiyle Pippa Bacca ve arkadaşı Silvia Moro, 8 Mart 2008'de 'Barış Gelini' adını verdikleri proje için şiddetin hakim olduğu ülkelere barış ve sevgi mesajı vermek için yola çıkmışlardı. İki kadının Milano'dan başlayan yolculukları, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve Filistin üzerinden devam ederek, Tel-Aviv'de son bulacaktı. Barış isteyen Pippa ve Silvia'nın bu projedeki başlıca mottoları; "İnsanlara güvenmekti." Otostopla seyahat etmeyi de bu sebeple seçtiler. Türkiye'ye geldikten sonra arkadaşı Silvia ile yolları ayrılan ve sonrasında tek başına yaptığı otostopta Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ortadan kaybolan İtalyan sanatçının tecavüz edilip boğularak öldürüldüğünü öğrendik. Pippa'nın kayboluşu kendisinden haber alamayan ailesinin başvurusu üzerine 3 Nisan'da medyada yer bulmaya başladı. Pippa'nın en son bindiği kamyonetin sahibi Murat Karataş, göz altına alınarak tutuklandı. Yıllar sonra günümüzde, 2020'de İtalyan yönetmen Simone Manetti'nin yorumuyla Pippa'nın kamerasındaki gerçekleri de kapsayan bir film yapıldı. Yıllardır Pippa ile ilgili aradığımız gerçekleri farklı bir anlatım dilinde bize sunacak olan bu film Serpil Altın Film'in Türkiye'deki lisans haklarını almasıyla "Barış Gelini: Pippa Bacca" ismiyle çok yakında Türk seyircisi ile buluşacak. Pippa'nın kamerası ölümünden sonra tüm gerçekleri vesırları bize anlatacak! Pippa Bacca 12 yıl sonra bugün bile sonsuza dek dünya üzerinde barış umudunu haykıran kadınların yol göstericisi olmaya devam ediyor. Bu filmle barışın bir kez daha önemini kavrayacağız. Bir umutla insan olarak bakabilmek için...

Film Hakkında Bilgiler:

Filmin adı: BARIŞ GELİNİ: PIPPA BACCA
Üretim Yılı: 2020
Tür: Belgesel, Biyografi, Yol Hikayesi, Suç Hikayesi
Süre:75 dakika
Yönetmen & Senarist: Simone MANETTI
Yapımcılar: Paolo BARBERI (NACNE S.a.s), Federico SCHIAVI (NACNE S.a.s)
Kurgu: Flippo Orru',Guusseppe Trepiccione
Görüntü Yönetmeni: Simone Manetti, Simone Moglie
Türkiye Lisans Hakları: Serpil Altın Film
Türkçe Altyazılı Fragman: (Linkten fragmanı indirebilirsiniz.)https://vimeo.com/402139906

Filmin Kısa Özeti:
2008'in Nisan ayında bir haber tüm dünyada duyuldu: "Performans sanatçısı Pippa Bacca'nın ölü bedeni, barış mesajı için giydiği gelinliğiyle İstanbul'dan kilometrelerce uzaklıkta bir arazide bulunmuştu. Tecavüz ve darp edilerek. "Sinopsis:Pippa Bacca olarak bilinen Giuseppina Pasqualino di Marineo, 34 yaşında İtalyan bir sanatçıydı. Savaşlarda yer alan 11 ülkeyi başka bir performans sanatçısı Silvia Moro ile birlikte otostop çekerek geçmişlerdi. Her ikisi de gelinlikleriyle yola koyulmuşlardı. Bu yaptıklarının barış ve güven için bir mesaj olmasını istiyorlardı. "Başkalarına güvenirseniz sadece iyi şeyler alırsınız. Bu yolculuk bunu kanıtlamak için bir performanstır." diye öngörüyorlardı. İki sanatçı birçok ülkeyi birlikte otostop çekerek geçtiler ve sonra İstanbul'da bir süreliğine ayrılmaya karar verdiler. Daha sonra yeniden buluşacaklardı. Pippa, İstanbul'da yalnız başına kaldığı andan sonra kimse ondan bir daha haber alamadı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)