Yeşilçam'ın efsane ismi Belgin Doruk'u çok özledik...
26 Mart 2020

Yeşilçam'ın efsanelerinden, sinemamızın küçük hanımefendisi Belgin Doruk'un vefatı üzerinden 25 yıl geçti. Hem güzelliği, hem yetenekleriyle ikon isimlerden biri olan Doruk, 26 Mart 1995 yılında aramızdan ayrılmıştı. 

1952 yılında Yıldız dergisi ve İstanbul Film'in açtığı yarışmadan Ayhan Işıkl'a beraber birinci seçildi. İlk filmi Çakırcalı'nın Definesi'ydi. İlk filminin yönetmeni Faruk Kenç'le ilk evliliğini yaptı. 1953'te yapılan güzellik yarışmasında Türkiye ikinci güzeli seçildi. Sanatçı çoğunlukla melodramların ya da duygusal güldürülerin değişmez oyuncusu oldu. İlk çıkışını Yeşil Köşkün Lambası ile yaptı. Yönetmen Faruk Kenç'ten ayrılan sanatçı daha sonra Özdemir Birsel ile evlendi. 1970 de ikinci Adana Film Festivalinde Yuvanın Bekçileri adlı film ile En iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. 1972 den sonra sinemadan ayrılan sanatçı 26 mart 1995 de Vefat etti.

Sinematürk ve Fanatik Ailesi olarak, çok özlediğimiz Belgin Doruk'u sevgi ve özlemle andığımızı belirtiyoruz ve sizleri arşivimizde bulunan Belgin Doruk filmleriyle baş başa bırakıyoruz. 

Arşivimizdeki bütün Belgin Doruk filmleri için: https://www.youtube.com/playlist?list=PLiUOX4ntVBWvvUxOmC-rL-qlAbw2ENNPS

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)