Festival, yeni yılın ilk ayı Ankara’da
18 Kasım 2019

İlki yapılacak olan 1.Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali 18-22 Ocak 2020  tarihleri arasında Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak.

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin amacı kadın yönetmenlerin seslerini filmleriyle duyurabilecekleri bağımsız ve sürdürülebilir bir platform yaratmak! Festival; farklı geçmişlerden, deneyimlerden ve kariyerlerden amatör ya da profesyonel kadın yönetmenlere sanatlarını icra edebilmeleri için etkileşim alanı sunmayı hedefliyor.

Festivalin Direktörlüğünü Mutluluk Festivali, Ahmet Muhip Dranas Edebiyat Şenliği gibi birçok çağdaş sanat organizasyonunu yapan belgesel fotoğrafçı Volkan Atılgan üstleniyor. Program Direktörü ise yönetmen Gülten Taranç.

 Sinemazon kadın yönetmenleri buluşturuyor! 

Kadın sinema yönetmenlerinin üretimleriyle dünyanın dört bir yanında sessiz bir devrim yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl festivallerde gösterilen 100 filmden 23'ü bir kadın tarafından yönetildi.  Hollywood'un ürettiği filmlerde ise bu oran 100 filmde 4 kadın yönetmen.  Son 50 yıla bakıldığında bu büyük bir başarı. Türkiye'de ise durum daha yavaş ivme alıyor. "On yönetmenden sadece biri kadın".  Sinemazon Kadın Filmleri Festivali bu sayıyı arttırmanın yollarından biri olarak festivalleri görüyor, festivallerde yaratılan sinerji ve buluşmaları destekleyen bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, atölyeler, seyircilerle yönetmenleri bir araya getirecek etkinlikler de yer alacak. Hem bu çalışmalar hem de film gösterimlerinden sonra yönetmenlerle yapılacak soru cevap seansları festivalin YouTube kanalından ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

  " Senaryo Yazım Özendirme " Yarışması   

Festival kapsamında ayrıca " Senaryo Yazım Özendirme " yarışması düzenleniyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 31 Aralık 2019. Yarışmaya katılmak isteyenler sinemazon.org adresinden detaylı bilgiye ulaşabilir!

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)