Sibel'in festival yolculuğu devam ediyor
09 Ocak 2019

Dünya prömiyerini yaptığı Locarno Film Festivali'nden üç ödülle birden dönen, kırktan fazla uluslararası festival gezen SİBEL, festival yolculuğuna 30. Palm Springs Film Festivali'yle devam ediyor. Oscar'da yarışacak yabancı filmleri Hollywood'la buluşturan etkinlik olarak bilinen Palm Springs Film Festivali, bu sene Oscar adaylığı alması beklenen Olivia Colman, Glenn Close ve Timothée Chalamet gibi oyunculara açılış töreninde özel ödüller takdim etti. Birçok uluslararası festivalden ödüllerle dönen, yurtdışında hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin büyük beğenisiyle karşılanan SİBEL, 27 Aralık'ta Almanya'da başladığı yurtdışı vizyon yolculuğuna Mart'ta Fransa'da devam edecek. SİBEL, Türkiye'de 22 Şubatta vizyona giriyor.

"Bir kadının özgürleşme hikâyesi"

Gösterildiği festivallerde ilgiyle karşılanan SİBEL, dünyanın dört bir tarafındaki eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almaya devam ediyor. Sinema sektörüne yön veren en önemli yayınlardan Screen'de çıkan eleştiri SİBEL'i şöyle tanıtıyor: "Damla Sönmez'in çarpıcı performansıyla dikkat çeken, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovannetti'nin yeni filmi SİBEL, bir kadının özgürleşme hikâyesini tatmin edici bir şekilde anlatıyor".
Cineuropa ise SİBEL'i günümüzde geçen bir Jeanne d'Arc öyküsü olarak tanımladıktan sonra, filmin evrensel bir mesaja sahip olduğunun altını çiziyor. 
ABD'deki ünlü The Film Stage sitesi ise ise SİBEL için şöyle diyor: "Sırtında tüfeği, kırmızı botları ve tülbenti ile kurt avlamaya çalışan Sibel, Kırmızı Başlıklı Kız'a benzer mitolojik bir karakteri anımsatsa da, film günümüze dair çarpıcı tespitlerde bulunuyor."
 
Gösterildiği her yerde büyük bir ilgiyle karşılanan SİBEL, 22 Şubat'ta Türkiye'de vizyona giriyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)