Etkinlik 07 - 28 Kasım 2018 tarihleri arasında
01 Kasım 2018

Pera Film, Ronit Elkabetz'in Yazdığı, Yönettiği ve Oynadığı Filmlerden Çarpıcı Bir Seçki Sunuyor!

"Sınırların Ötesi: Ronit Elkabetz"

07 - 28 Kasım 2018

Pera Film, İsrail kökenli oyuncu, senaryo yazarı ve yönetmen Ronit Elkabetz'in sinemasına saygı duruşu niteliğinde bir seçki sunuyor. 07 - 28 Kasım 2018 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan Sınırların Ötesi başlıklı program, Elkabetz'in hem İsrail hem de Avrupa sinemasında bir dönüşüme imza attığı çalışmaları bir araya getiriyor.


Pera Film'in düzenlediği Sınırların Ötesi programı, Fas'tan İsrail'e göç etmiş bir ailenin en büyük kızı olarak 1964 yılında Be'er Sheva'da doğan, yetenekli bir sinema, sahne ve televizyon oyuncusu, senaryo yazarı ve yönetmen Ronit Elkabetz'e odaklanıyor. Program, Elkabetz'in kimi zaman oyuncu kimi zaman da yönetmen olarak yer aldığı, kariyerinde büyük bir öneme sahip dokuz filme yer veriyor. Filmler arasında kardeşi Shlomi Elkabetz ile birlikte kaleme aldığı ve Viviane Amsalem karakterini canlandırdığı, çığır açıcı ve ödüllü film üçlemesi Eş EdinmekYedi Gün ve Viviane Amsalem'in Boşanma Davası yanı sıraaile, gelenekler, evlilik ve devletin kurumsal dayatmaları karşısında özgürlükleri için mücadele eden unutulmaz bir dizi kadın karaktere hayat verdiği Ak BüyüGeç EvlilikOr (Hazinem), Bandonun Ziyareti, YafaTufan bulunuyor. Program, 2016 yılında kansere karşı verdiği mücadele sonucu hayatını kaybeden Elkabetz'e bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

Program kapsamında gösterilen, yönetmenliğini Shmuel Hasfari'nin yaptığı Ak Büyü (1994), İsrail'de yaşayan Fas topluluğunun renkli ve tutku dolu kültürüne odaklanıyor. Aile ve evlilik kavramlarını genç bir adamın yaşadıkları üzerinden trajikomik bir anlatıyla gösteren Geç Evlilik (2001), Dover Kosashvili yönetmenliğinde perdeye yansıyor. İsrail Fransa ortak yapımı Or (Hazinem) (2003), hayatı üzerindeki tüm kontrolünü yitirmiş bir anne ile onun sorumluluğunu üstlenmeye çalışan kızının hikayesini anlatıyor.

Ronit Elkabetz ve Shlomi Elkabetz'in yönetmenliğini paylaştığı üçleme serisinin ilk filmi Eş Edinmek (2004), geleneksel aile yapısının gereklilikleriyle hem eşi hem de kardeşleri tarafından sürekli karşı karşıya getirilen bir kadının yaşadıklarını gözler önüne seriyor. Serinin ikinci filmi Yedi Gün (2008), bir yas sonrası bir araya gelen kalabalık bir ailenin yaşadıkları anlaşmazlıklarla yüzleşme hallerini aktarıyor. Serinin son filmi Viviane Amsalem'in Boşanma Davası (2014), dokunaklı bir dramla acı bir komedi arasında etkileyici geçişler yapan, tamamıyla mahkeme salonunda çekilerek boşanmak isteyen bir kadının beş yılını çarpıcı bir şekilde görselleştiriyor.

Bir konser için İsrail'e giden Mısırlı bir polis bandosunun ülkeye varır varmaz yaşamaya başladığı talihsizliklerle dolu trajikomik öyküsünü anlatan Bandonun Ziyareti (2007)'nin yönetmenliğini Eran Kolirin üstleniyor. Keren Yedaya'nın genç bir kadının yaşadığı gizli aşkın açığa çıkmasıyla yaşadıklarını mercek altına alan Yafa (2009), Almanya, İsrail, Fransa ortaklığında beyazperdeye yansıyor. Tufan (2011), henüz 13 yaşında karmaşalarla dolu bir hayatı olan ve fiziksel olarak gelişmemiş bir çocuğun 17 yaşındaki otistik ağabeyinin bakımevinden eve dönüşüyle birlikte yaşadıklarına odaklanıyor. İsrail, Kanada, Almanya, Fransa ortak yapımı film, Guy Nattiv imzası taşıyor.

Pera Film'in Sınırların Ötesi: Ronit Elkabetz film programı, 07- 28 Kasım tarihleri arasında ücretsiz izlenebilir.


 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)