Yabancı Dilde En İyi Film'e 6 aday!
18 Ekim 2018

Oscar yarışını Boğaziçi Film Festivali'nde izleyin!

Oscar adaylıkları sıkça konuşulan filmlerden "Beautiful Boy" ve "The Old Man & The Gun", Türkiye'de ilk kez 6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde gösterilecek. Bu yıl 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde ayrıca, Çekya, Güney Afrika, Mısır, Ukrayna, Romanya ve Lübnan'ın Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterdikleri filmler de festival programında olacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, THY, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla ve Kurumsal İş Ortağı TRT, Kurumsal İletişim Ortağı Türk Medya, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı, İletişim Sponsoru TV+'ın destekleriyle 26 Ekim'de başlayacak 6. Boğaziçi Film Festivali, dünya sinemasının en son ve başarılı yapımlarını İstanbullu sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festival programında bu yıl, Oscar yarışında adı geçen filmler dikkat çekiyor.

Carell ve Chalamet'e Oscar yolu

Bunlardan ilki, dünya prömiyerini Toronto Film Festivalinde gerçekleştiren ve Oscar kulislerinde özellikle oyuncuların şansının yüksek oluşuyla çokça konuşulan "Beautiful Boy ". Yapımcılığını Brad Pitt'in üstlendiği, yönetmen koltuğuna ise "The Broken Circle Breakdown" (2012), "The Misfortunates" (2009) ve "Belgica (2016) filmlerinin yönetmeni Felix Van Groeningen'in oturduğu drama, uyuşturucu bağımlısı oğluyla yüzleşen bir babanın gerçekte de yaşanmış hikâyesini anlatıyor. 2008 yılında yayınlanan "Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction" adlı kitaptan uyarlanan "Beautiful Boy", Steve Carell'ın ve geçen yıl "Call Me By YourName" (2017) ile büyük bir başarı kazanan Timothée Chalamet'nin Altın Küre'yi ve Oscar'ı hak eden performanslarına tanık olmak isteyenleri bekliyor.

Redford'un şansı yüksek

Oscar kulislerinde oyunculuk dalları için adı geçen bir diğer film ise "The Old Man & The Gun / İhtiyar Adam ve Silah". Festivalin Açılış Filmi de olan "İhtiyar Adamve Silah", sayısız kere hapisten kaçan ve 70 yaşında son soygununa çıkan ForrestTucker'ın gerçek yaşam hikâyesinden esinleniyor ve Redford'u perdede bir kez daha yıldızlaştırıyor. Eleştirmenlerce Redford, Christian Bale ile birlikte Erkek Oyuncu kategorisinin en güçlü adayı olarak gösterilirken, Sissy Spacek'in şansı da Yardımcı Kadın Oyuncu dalında yüksek görünüyor.

Yabancı Dilde En İyi Film'e 6 aday!

Festivalde ayrıca, Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday adayı olmuş 6 film gösterilecek. Festivalin Onur Ödülü'nün bu yılki sahiplerinden Sergei Loznitsa'nın Cannes'ın Belirli Bir Bakış bölümünden En İyi Yönetmen Ödülü ile dönenfilmi "Donbass" Ukrayna adına yarışırken; "Caramel" (2007), "Where Do We GoNow?" (2011) filmleriyle yönetmenlikte de rüştünü ispat eden Lübnanlı oyuncu Nadine Labaki'nin ilk gösterimini yaptığı Cannes'da seyirciyi adeta bölen ve Beyrut'un sokaklarından bakarak modern köleliği gözler önüne serdiği belgeseli "Capharnaüm" de Lübnan adına yarışacak. Festivalde yarışacaklar
Mısırlı A.B. Shawky'nin ilk uzun metraj filmi de olan ve bu yıl Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan "Yomeddine / Karar Anı" ile Romen sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Radu Jude'un Karlovy Vary'de En İyi Film seçilen son filmi "I Do Not Care If We Go Down In History As Barbarians /Tarihe Barbarlar Olarak Geçsek Ne Olur Sanki!" de kendi ülkelerini temsil edecekler.

6. Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda jüriönüne çıkacak filmlerden, Olmo Omerzu'nun Karlovy Vary'de En İyi YönetmenÖdülü'nü kazanan büyüme ve yol filmi "Winter Flies / Kış Sinekleri" Çekya'nın;Jahmil X.T. Qubeka'nın Londra ve Toronto film festivallerinde gösterilmiş, GüneyAfrika'da halk kahramanlığı statüsüne ulaşan kötü şöhretli bir kanun kaçağının gerçekhikâyesini Western türünde bir destanla anlattığı filmi "Sew the Winter to My Skin /Tenime İşleyen Kış" da Güney Afrika'nın aday adayı olacaklar.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)